Boekhandel aarzelt over opname van dvd`s in assortiment

2 september 2003, 17:40

De tegenvallende verkoop van video`s en cd-roms heeft veel boekhandels huiverig gemaakt voor de verkoop van dvd`s. Men vraagt zich af of dvd`s wel in het assortiment passen.

Bij Blokker, Trekpleister, Free Record Shop, tankstations en sigarenzaken liggen stapels dvd`s van de nieuwste Harry Potter en concerten van K3 voor ramsjprijzen in de aanbieding.De Nederlandse boekwinkels zijn zich wel bewust van de populariteit van de dvd. Voor de feestdagen van 2002 betrof slechts 50% van alle bestellingen bij online boekhandel Amazon.com boeken; de overige 50% waren dvd`s met films, popconcerten of documentaires. Inmiddels heeft ruim 1 op de 3 Nederlandse gezinnen een dvd-speler en dat aantal groeit nog steeds. Turning Point, de multimediaformule van Intres, biedt boekhandels sinds enige tijd een multimediapakket. Inmiddels hebben 52 boekhandels zich hiervoor aangemeld, onder wie veel Plantage Boekhandels en BGN-zaken. De rest van de boekenwinkels gaat misschien overstag voor de actiematige levering van dvd`s waar Turning Point najaar 2003 mee start.

Bron:

Boekblad Magazine nr. 8/9, p. 22, 1,3 p.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!