Blogvertising kost meer dan het oplevert?

23 december 2005, 11:12

Eerder dit jaar meldde ING Card, onderdeel van de ING, dat het haar budget voor online marketing verhoogd van 15 naar 30 procent van de totale marketinguitgaven. Deze maand in Emerce een interview met Stephan Schroeders en Paul Collard over de online strategie van ING Card. Uiteraard werd mijn aandacht getrokken door hun uitspraken over blogvertising:

(…) Adverteren in weblogs vindt Schroeders niet zo interessant. “We hebben blogvertising overwogen, maar uiteindelijk niet gedaan.” Volgens hem wegen de kosten niet op tegen de opbrengsten. Marketingdirecteur Collard noemt nog een andere reden: de inhoud van de weblogs en het gebrek aan controle daarop. “Sommige weblogs hebben een politieke stempel waarmee wij ons niet willen associeren”, stelt Collard. (…)

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

8 Reacties

  marcvg

  Wat is dat toch dat ondernemers zich niet willen profileren met een standpunt. Hebben zij geen mening?


  23 december 2005 om 11:41
  Anders

  “Sommige weblogs hebben een politieke stempel waarmee wij ons niet willen associeren”, stelt Collard

  Tsja… Sommige tijdschriften hebben ook een politiek stempel waarmee de ING bank zich liever niet associeert. Daarom zweren de bank print-advertenties toch ook niet af? Een merkwaardig kortzichtige uitspraak voor een marketingdirecteur. Ik hoop voor hem dat ie uit zijn verband is gerukt.

  Wat de kosten betreft, daar kan niet zo gek veel tegenin gebracht worden. Er zijn maar een handjevol druk bezochte weblogs in Nederland. Tenzij je product geschikt is voor de grotere shocklogs (GeenStijl, Retecool, VKMag), beland je al snel in veel (dus duur) micromanagement. Mediabureaus en advertentienetwerken hebben bovendien praktisch nul ervaring met weblogs, dus dat is ook geen pré.


  23 december 2005 om 12:33
  marcvg

  Ik stel voor dat Groen links op Geen stijl gaat banneren


  23 december 2005 om 12:36
  Martin

  Volgens mij kun je dit soort uitspraken toch alleen doen als je het ook hebt geprobeerd. Men heeft het overwogen, maar niet gedaan. Het inhoudelijke argument is inderdaad heel kortzichtig. Er zijn tal van Weblogs waar een goede controle is op de postings en comments en is een kwestie van keuzes maken op welk weblog je wilt staan. E


  23 december 2005 om 12:37
  Karel Kolb

  Het wachten is op het weblogkeurmerk dat het ANP binnenkort wil inroduceren. ‘De informatie op dit blog is op juistheid en spelling gecontroleerd door het ANP’. Misschien dat ING dat wél wil?


  23 december 2005 om 13:35
  Michiel Frackers

  Volgens mij adverteert ING regelmatig op Quotenet. Misschien is niet duidelijk dat dat een gewoon Movable Type weblog is? 😉


  23 december 2005 om 16:18
  mike

  Mediabureaus en advertentienetwerken hebben bovendien praktisch nul ervaring met weblogs, dus dat is ook geen pré.

  Ik verbaas me nogal over deze uitspraak van Anders. Praktisch nul ervaring met weblogs, waar baseer je dat in vredesnaam op? Ik log voor Retecool en werk voor één van de grotere mediabureaus van deze aardkloot. Mijn (inter)nationale advertentienetwerk is prima en aan de overkant zie ik veel bekenden uit de logwereld werken.


  24 december 2005 om 18:05
  Remco

  @Michiel. Misschien goed om te weten dat ING CARD als Business Unit van ING een eigen marketingbeleid voert. De uitspraak van Collard heeft alleen betrekking op het advertentiebeleid van ING CARD, niet van ING als geheel…


  25 december 2005 om 21:41

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!