Betekent Tsunami definitieve doorbraak van weblogs?

3 januari 2005, 22:45

Er is de laatste week veel geschreven over de rol van weblogs in de berichtgeving over de ramp in Azie. Nog dagelijks kom ik bijzondere weblog-verhalen tegen die je niet in de traditionele media zult vinden.

Neem bijvoorbeeld de weblog van Stan Smeets. De 23-jarige Smeets uit het Limburgse Voerendaal vertrok op 1 oktober 2004 definitief naar Phuket (Thailand) om er te gaan werken. Op zijn weblog doet hij verhaal van de situatie in Phuket (inclusief foto’s) (via: Roel). Of de verwijzing in de blogosfeer naar het sociale netwerk Flickr waar mensen sinds deze week foto’s van vermisten plaatsen.

Persoonlijke verhalen, spontane hulpacties, databases voor vermisten en live verslaggeving in het rampgebied. Je begint je langzamerhand af te vragen welke rol de traditionele media nog speelt in de berichtgeving. Het is dat de massa de weg naar de blogosfeer nog niet weet te vinden maar dat is een kwestie van tijd.

Met dit in ons achterhoofd is het inderdaad jammer dat het NRC in het artikel van gisteren alleen schrijft over geenstijl.nl en Fok. Goed opgemerkt Ab!

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!