Bereken jouw overlevingskans

25 november 2003, 05:46

Hoe gezond leef jij eigenlijk? Heb je kans om 65 te worden of misschien zelfs 90? Op de nieuwe website survivalcalculator.nl bereken je op basis van enkele vragen over je persoonlijke levensstijl je levensverwachting, in Nederland ?n in andere landen. Want het is natuurlijk mooi dat je in Nederland 90 kunt worden, maar hoe zit dat als je in Bolivia, Rusland of een ander land zou wonen?

Wat is jouw overlevingskans?

Acteur Tim Zwije (bekend van o.a. Onderweg naar Morgen en De Kameleon) deed de test: ?Ik ben heel erg van mijn verwachte overlevingskans in Nederland (67) geschrokken. 15 sigaretjes per dag gaan me dus echt de das omdoen. En ik zou nooit naar Rusland verhuizen. Daar zou ik maar 41 worden, omdat ze schoonmaakmiddelen in de alcohol stoppen!?. Danseres Angela Esajas (van o.a. Star Academy en Blauw Blauw): ?In Nederland kan ik wel 83 worden, maar in Mali maar 42. Dat vind ik wel angstig om te weten. Ik drink heel veel water. Dan is het raar te beseffen dat je in andere landen zelfs kunt overlijden door vervuild drinkwater.?

Kans op gezondheid varieert

In Nederland is een goede gezondheidszorg behoorlijk vanzelfsprekend. Nederlanders worden gemiddeld dan ook vrij oud (mannen 75,8, vrouwen 80,7). In andere delen van de wereld ligt die levensverwachting door allerlei factoren (zoals medische zorg, de beschikbaarheid over schoon water en ziektes als aids/hiv) heel anders. De kans op gezondheid verschilt kortom enorm. De site survivalcalculator.nl geeft veel informatie over de gezondheidssituatie in Nederland, Cambodja, Bolivia, Rusland, Zweden en Mali en belicht onderwerpen als aids/hiv en kind- en moedersterfte. De site laat ook zien hoe verschillende ontwikkelingsorganisaties in Nederland de gezondheidssituatie wereldwijd trachten te verbeteren.

NCDO

De Survival Calculator maakt onderdeel uit van de campagne Kans op gezondheid van de NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling). De NCDO wil het draagvlak voor internationale samenwerking en duurzame ontwikkeling in de Nederlandse samenleving vergroten. De NCDO co?rdineert het programma Kans op gezondheid, waaraan vele landelijke organisaties op hun eigen manier invulling geven. De campagne Kans op gezondheid haakt in op de Millenniumdoelstellingen die de VN in 2000 hebben aangenomen. De Millenniumdoelstellingen roepen op tot het terugdringen van kind- en moedersterfte en het verbeteren van de toegang tot de gezondheidszorg, vooral voor de allerarmsten. Met de paraplucampagne Kans op gezondheid wil de NCDO meer mensen (en vooral jongeren) bereiken met informatie over het belang van een goede gezondheidszorg wereldwijd.

Bron:

http://www.survivalcalculator.nl

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!