BBned introduceert Bellen via DSL in Nederland

4 november 2003, 09:06

Vanaf eind november 2003 bieden meer dan dertig Service Providers (SP?s) ?Bellen via DSL? aan. Met deze dienst kunnen klanten die aangesloten zijn op het netwerk van BBned met elkaar bellen zonder gesprekskosten.

De klant betaalt zijn SP daarvoor maandelijks een vast abonnementsbedrag. Ondernemers kunnen met Bellen via DSL – zonder daarvoor nieuwe apparatuur aan te schaffen – toch profiteren van de voordelen van digitale telefonie, zoals integratie van spraak en data en gratis bellen tussen vestigingen.

Hans Rietkerk, algemeen directeur van BBned, zegt: ?De combinatie van data en spraak en een goede kwaliteit tegen een scherpe prijs is zeer waardevol voor bedrijven. Met Bellen via DSL denken wij de zakelijke markt een goede oplossing te bieden.? Rietkerk wijst op het verschil tussen IP Telefonie en Bellen via DSL. ?Wanneer ondernemers overschakelen op onze nieuwe dienst, hoeven ze niet te investeren in nieuwe telefoontoestellen of lijnen en blijven ook de nummers gelijk. Bij IP Telefonie zijn ondernemers vaak wel genoodzaakt nieuwe telefoontoestellen en routers aan te schaffen. Doordat deze investering nu niet nodig is, kunnen ook kleine en middelgrote bedrijven profiteren van Bellen via DSL.?

Verschillende vestigingen en thuiswerkers van een bedrijf kunnen gratis bellen, wanneer ze via de infrastructuur van BBned werken. Maandelijks rekenen de service providers hiervoor op basis van de flat fee kostenstructuur een vast bedrag. Wanneer de beller iemand buiten het netwerk van BBned belt (off-net), dan wordt het telefoonverkeer afgeleverd aan een Carrier Pre Select partij (CPS), die namens de service provider het gesprek verder afhandelt. Ook in dit geval bespaart de ondernemer kosten. Deze gesprekken zijn tot 30 procent goedkoper dan rechtstreeks telefoonverkeer via de traditionele telefoonlijn.

BBned heeft de primeur in Nederland als eerste voor consumenten en thuiswerkers Bellen via DSL aan te bieden. Dit kan vanwege het wijdverspreide netwerk door heel Nederland. BBned garandeert dat de snelheid en kwaliteit van het DSL-abonnement voor telefonie van hetzelfde niveau zijn als via de traditionele telefoonlijn.

De service providers die de DSL telefoniedienst van BBned aan de consumentenmarkt gaan aanbieden, zijn onder andere Scarlet/One.tel en Solcon. Voor de zakelijke markt zijn dat onder andere BBeyond, Colt en Ventelo. In totaal zijn er op dit moment meer dan dertig ISP?s die Bellen via DSL van BBned zullen aanbieden. Binnen enkele maanden zullen nog meer ISP?s deze nieuwe dienst gaan aanbieden, waardoor de keuze in aanbod en mogelijkheden nog verder zal toenemen.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!