Bart Lubbers (FastNed): “We hebben mega-ambities, we willen elke week een nieuw laadstation bouwen”

Bart Lubbers (FastNed): “We hebben mega-ambities, we willen elke week een nieuw laadstation bouwen”

FastNed noemt zichzelf de Shell van de toekomst. In hoog tempo bouwt het bedrijf snellaadstations voor elektrische auto’s in Nederland. Oprichter Bart Lubbers vertelt.

"We hebben mega-ambities, we willen elke week een station bouwen in Nederland en ook de grens over", zegt hij. Er zijn nu 19 stations operationeel. "Dat moeten er 200 worden. We zijn zelf op Rijswaterstaat afgestapt, maar kwamen ertussen door een loting."

Lubbers was commissaris bij Epyon, dat snelladers bouwde. FastNed richt zich nu op de stations, maar de concurrentie is daar niet altijd blij mee.

Groei

Het bedrijf heeft 40 miljoen euro nodig om te groeien. 4 miljoen werd al opgehaald bij investeerders. "Mensen kunnen aandelen kopen via de website", zegt Lubbers. Er komt bovendien subsidie uit Europa. "Er is nog net heel veel concurrentie. Maar het aantal elektrische auto’s groeit."

Lubbers bezit ook een aantal horecazaken. "Ik zoek naar schoonheid in businessplannen." In de komende jaren wil FastNed groeien, eerst in Nederland en daarna het buitenland. "We praten nu met België, Duitsland en Zwitserland."


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.