Auteurs bloggen op Amazon

29 december 2005, 20:37

Amazon, de grootste online boekenwinkel ter wereld, is van start gegaan met Amazon Connect. Deze dienst maakt het mogelijk dat auteurs bloggen op de productpagina van hun boek. Op die manier kunnen ze een directe relatie aangaan met hun lezers, aldus Jani Strand van Amazon tegen The New York Times (via: Webfactor).

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  ErwinVanLun

  Wat een goed idee! Lezers die mij kennen weten wellicht dat ik mijn boek ook een weblog (www.mensmerk.nl) heb. Ik noem dit soort weblogs ‘boekblogs’. Naar mijn idee kunnen dit soort weblogs de auteur helpen bij het schrijven van het boek, kunnen lezers een bredere ervaring bieden en het kan een promotietool zijn. Als auteur kan je stellingen toetsen, proeflezers vinden, hoofdstukindelingen verifieren, de titel testen en de voorkant en illustraties testen. Ook kan je anderen vinden die helpen bij het schrijven en om een uitgever te selecteren. Kortom: van harte aanbevolen voor iedereen die in 2006 een boek wil schrijven!


  30 december 2005 om 12:55
  jeroenmirck

  Inderdaad heel interessant. Zelf heb ik meegewerkt aan het Nieuw Cultureel Woordenboek, waaraan zeker twintig auteurs meewerken. Het zou natuurlijk ontzettend leuk zijn als die met z’n allen een weblog zouden bijhouden waar ze ieder op hun discipline als vraagbaak functioneren. Lezers kunnen dan vragen insturen die er behandeld worden door de auteur die er het meeste van weet.


  10 januari 2006 om 12:55

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!