API’s kijken en opvoeden met Yahoo!

API’s kijken en opvoeden met Yahoo!
,

Yahoo! op Times Square New York

Yahoo! heeft weer een paar API’s vrijgelaten om mee te spelen. De nieuwste API’s zijn de API’s van Yahoo! -Photo, -Myweb 2.0 en-Calendar. Daarnaast zijn nu ook de mashups van bestaande API’s te bewonderen in de API galerij. Alles API is nu te vinden op hun developer website. Door API’s beschikbaar te stellen aan derden worden er vele nieuwe diensten gebouwd bovenop de bestaande applicaties van Yahoo!

Iedere mashup kan in een later stadium weer van waarde zijn omdat het in feite een vorm van segmentatie is die Yahoo niets kost. Google heeft ook al een tijd een API lab maar belangrijk verschil is dat het de developers minder vrijheid geeft dan Yahoo! Bij Yahoo! mag de developer zelf ook nog wat verdienen aan zijn mashup. Google verbied het commercialiseren van zijn mashups maar behoud zelf wel het recht voor om inkomsten te gaan creëren vanuit deze maps doormiddel van adwords. Yahoo! vertrouwd dan ook veel meer op de kracht van zijn gebruikers dan Google. Yahoo werkt onder andere samen met Kayak en Rollyo en heeft het afgelopen jaar onder andere Flickr, Webjay en Del.icio.us gekocht.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.