ANWB is de weg kwijt

1 september 2005, 15:46

ANWB is de weg kwijtDe ANWB, met ruim 4 miljoen leden, is al jaren de grootste en meest solide vereniging van Nederland. Maar vanaf vorig jaar lijkt ANWB de weg kwijt te zijn. In 2004 verloor de ANWB maar liefst 114.000 leden, een dieptepunt in de 122-jarige geschiedenis van de vereniging. Voor dit jaar verwacht men dat dit aantal zelfs nog hoger zal liggen. Wat en waar ging het fout met de ANWB?

Verkeerde investeringen zoals in ANWB tankstations of navigatiesysteem voor smartphones, genaamd Enginyoy? Arrogantie bij de komst van concurrent Routemobiel? De meest recente misstap van de ANWB, dat volgens een vertrouwelijk rapport al jaren verzwijgt dat ruim 400.000 leden dubbel verzekerd zijn voor hulp bij pech onderweg, zal er zeker niet aan bijdragen dat het tij keert.

Wat de oorzaak ook mag zijn, duidelijk is dat de ANWB het afgelopen jaar een flinke deuk in haar imago heeft gekregen en dat er sprake is van een merkbreuk.

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

4 Reacties

  Paul

  Stond er nou echt “wie niet neukt krijgt geen kind” als mediaquote boven deze log? Ik heb ze wel eens subtieler gezien, zeg!


  1 september 2005 om 19:44
  media

  Ik moet die random quotemachine toch nodig eens gaan aanpassen (is helemaal van slag). Er zijn er deze week al meer geweest die er over hebben geklaagd.


  1 september 2005 om 19:49
  Jonathan Marks

  I resigned from the ANWB when I discovered I was doubly insured. I notice that involved sending a letter to ANWB…no way to do this on the web. And that stupid magazine….ugghhh. They need a wake-up call, like some serious competition. Their lock-in attempts are crazy. Back to bicycles for ANWB?


  10 oktober 2005 om 06:35
  Richard Baggerman

  Ik snap niet dat er zo’n ophef over het dubbel verzekerd zijn is. Als je zelf je verzekeringspolisvoorwaarden leest of dit even met je verzekeringsmaatschappij overlegd dan weet je toch waarvoor je gedekt bent? Eigen verantwoording heet dat en even opletten. Ik ben trouwens geen ANWB lid meer….


  18 oktober 2005 om 18:16

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!