ANP-nieuws via VoIP

25 april 2004, 17:43

Tijdens de vakbeurs TINE, die dezer dagen in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, laten het ANP, Vosko en Netbasics een aantal mogelijkheden van Voice over IP zien (VoIP), ofwel telefonie via het internetprotocol. Zo laten de drie partijen zien dat het mogelijk is om het laatste ANP-nieuws te lezen via het display van de vaste telefoon. Ook valt dit nieuws te beluisteren via het menu van dezelfde telefoon.

De initiatiefnemers hopen vooral voet aan de grond te krijgen op de zakelijke markt. Ze zien een gat in de markt voor bedrijven die het laatste nieuws beschikbaar willen maken via het eigen netwerk waarover het VoIP verkeer verloopt. In een persbericht beweren de bedrijven dat nieuwsconsumenten steeds meer behoefte hebben aan ‘news-on-demand’: “Ze willen zelf bepalen waar, wanneer en op welke manier het nieuws tot zich nemen. Bovendien willen ze ook alleen het nieuws waarin zij ge?nteresseerd zijn”.

Juist voor dit laatste is VoIP ideaal, aangezien de gebruiker een eigen profiel kan aanmaken en zo een eigen nieuwsselectie kan ontvangen. Voorbeelden zijn de zakenman die zijn aandelen checkt, maar ook het nakijken van de score van een favoriete voetbalclub is een mogelijkheid. Tot slot kunnen de geinteresseerden natuurlijk ook de laatste ontwikkelingen rondom ‘Beckhamgate’ volgen, zo wordt als voorbeeld genoemd.

De initiatiefnemers zijn nieuwsleverancier ANP, netwerkbouwer Vosko en ICT-dienstverlener Netbasics. De IP-telefoon die de bedrijven gebruiken is geleverd door Cisco.

Bron: Connexie.nl

Alex Stil
CEO bij Reddion

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!