• Mobile
    wordt gesponsord door

ANP-nieuws via VoIP

ANP-nieuws via VoIP
, Reddion
@alexstil

Tijdens de vakbeurs TINE, die dezer dagen in de RAI in Amsterdam plaatsvindt, laten het ANP, Vosko en Netbasics een aantal mogelijkheden van Voice over IP zien (VoIP), ofwel telefonie via het internetprotocol. Zo laten de drie partijen zien dat het mogelijk is om het laatste ANP-nieuws te lezen via het display van de vaste telefoon. Ook valt dit nieuws te beluisteren via het menu van dezelfde telefoon.

De initiatiefnemers hopen vooral voet aan de grond te krijgen op de zakelijke markt. Ze zien een gat in de markt voor bedrijven die het laatste nieuws beschikbaar willen maken via het eigen netwerk waarover het VoIP verkeer verloopt. In een persbericht beweren de bedrijven dat nieuwsconsumenten steeds meer behoefte hebben aan ‘news-on-demand’: “Ze willen zelf bepalen waar, wanneer en op welke manier het nieuws tot zich nemen. Bovendien willen ze ook alleen het nieuws waarin zij ge?nteresseerd zijn”.

Juist voor dit laatste is VoIP ideaal, aangezien de gebruiker een eigen profiel kan aanmaken en zo een eigen nieuwsselectie kan ontvangen. Voorbeelden zijn de zakenman die zijn aandelen checkt, maar ook het nakijken van de score van een favoriete voetbalclub is een mogelijkheid. Tot slot kunnen de geinteresseerden natuurlijk ook de laatste ontwikkelingen rondom ‘Beckhamgate’ volgen, zo wordt als voorbeeld genoemd.

De initiatiefnemers zijn nieuwsleverancier ANP, netwerkbouwer Vosko en ICT-dienstverlener Netbasics. De IP-telefoon die de bedrijven gebruiken is geleverd door Cisco.

Bron: Connexie.nl


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.