Amazon’s A9 op de virtuele tour

27 januari 2005, 06:00

Amazon's A9 op de virtuele tourA9, de zoekmachine van Amazon biedt sinds kort ongekende mogelijkheden. Diverse steden zijn digitaal gefotografeerd en opgenomen in de zoekmachine. Op dit moment staan er 20 miljoen foto’s online van 10 steden, waaronder San Francisco, Seattle, Chicago en New York.

Geheel geautomatiseerd werden digitale foto’s genomen, de GPS-locatie geregistreerd en vervolgens gekoppeld aan zakelijke addressen. Heb je vervolgens een adres gevonden, dan is een virtuele wandeling door de straat mogelijk en juist dat maakt het vinden van een adres in een stad die je niet kent een stuk makkelijker.

Voor de nieuwsgierigen is er achtergrondinformatie over de opzet van het project. Ik ben benieuwd wat de volgende stap van de concurrent gaat worden.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Bernice

  Dit is echt cool, moet je je eens voorstellen wat hier voor mogelijkheden mee zijn. Als ik Expedia was of Funda, zou ik het wel weten…

  Hoe lang zou het nu nog duren voordat je een virtuele reis om de wereld kunt maken?


  27 januari 2005 om 07:40
  John

  DJ,

  De mate van detail, de interface en de omvang waarop A9 dit doet is toch van een heel andere orde.


  27 januari 2005 om 07:54

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!