Amazon.com krijgt patent op customer reviews

Amazon.com krijgt patent op customer reviews
, Dimmle
@andersfloor

Webwinkelgigant Amazon.com heeft een patent gekregen op het verkrijgen van beoordelingen door consumenten. Het betreft een methode om klanten per e-mail te benaderen en ze aan te sporen een beoordeling te schrijven over het door hen aangeschafte product. Voor veel webwinkels, waaronder de shops van Yahoo en MSN, zou het patent grote gevolgen kunnen hebben. De methode zoals Amazon die omschrijft, wordt in meer of mindere mate al uitgebreid toegepast op internet.

Amazon heeft bij monde van een woordvoerder laten weten dat het nog niet heeft besloten of het zijn patent daadwerkelijk te gelde zou maken via bijvoorbeeld een licentie-systeem. Op sites als Slashdot wordt het patent al hevig bediscussieerd.

Het is niet de eerste maal dat een patent van Amazon veel stof doet opwaaien. Enige jaren geleden verkreeg het een patent op one-click-buying. Met dat patent in de hand klaagde Amazon concurrent Barnes and Noble aan, maar het verloor de zaak in beroep. Uiteindelijk schikten de bedrijven voor een onbekend bedrag. Een ander patent an Amazon betreft het hosten van electronische discussiefora om producten die te koop staan, te bespreken.

Zie:
Internetnews.com, Computerworld.be, eBase, Het bewuste patent, Discussie op Slashdot.


DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.