Amazon investeert in 43 things-blog

10 februari 2005, 05:30

Amazon zoekt de competitie op met Google, Yahoo en Microsoft. Eerder werd zoekmachine A9 overgenomen, kreeg de zoekmachine een nieuwe impuls door yellow pages te voorzien van foto’s en nu is bekend geworden dat Amazon een investering doet in blog 43 things.

image43 things is een blog waar gebruikers een lijstje aanmaken van maximaal 43 dingen die ze willen doen. Deze lijstje kunnen worden gedeeld of gekoppeld met anderen, voorzien worden van commentaar of afgevinkt worden als er iets afgehandeld.

Op dit moment hebben ruim 7000 gebruikers hun lijst online staan. Op zich valt mij dat wat tegen, maar het feit dat Amazon desondanks geinteresseerd is geeft aan dat men er blijkbaar potentie in ziet. Ik ben benieuwd welke nieuwe faciliteiten, naast het simpel koppelen van Amazon’s assortiment aan de lijstjes, gaat introduceren. Ook Amazon ziet brood in de blogosphere.

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Jonni

    IJWTS wow! Why can’t I think of thgins like that?


    8 juli 2015 om 13:49

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!