Als wij het niet vinden, dan vind je het nergens!

4 april 2005, 07:30

Na tien maanden van optimaliseren en testen wordt vandaag officieel de metazoekmachine zoeken.nl gelanceerd. In de landelijke campagne met de slogan “Als wij het niet vinden, dan vind je het nergens!”, zal gebruik worden gemaakt van verschillende massamedia zoals radio, internet en tijdschriften.

Zoeken.nl is een zogehete meta-zoekmachine die optimale resultaten genereert door de beste resultaten van verschillende zoekmachines zoals MSN, Google, Yahoo etc. te combineren en te filteren. Hier overheen gaat vervolgens de unieke ‘clustering’ technologie.

Geclusterd zoeken is een intelligente manier van zoeken. In plaats van een eindeloze hoeveelheid resultaten te genereren, ligt de nadruk bij geclusterd zoeken op het analyseren en organiseren van die resultaten. Een voorbeeld: de zoekopdracht ‘verzekering’ genereert clusters als Premie, Auto, Zorg, Voordelig, Offerte etc. Het aanklikken van een cluster leidt tot een nieuwe zoekopdracht binnen de gevonden resultaten. Het gevolg is een aanzienlijk nauwkeuriger zoekproces dan bij een standaard zoekopdracht aan de hand van trefwoorden. Om nog specifieker te zoeken zijn de clusters bovendien opgebouwd uit relevante subclusters.

Bron:

Persbericht Zoeken.nl

Zie ook:

Quote Media lanceert zoekmachine

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

2 Reacties

  Kasper Katje

  De bijpassende clusters vind ik wel interessant maar over de eerste eigenlijke zoekresultaten ben ik nog niet echt tevreden maar dat is wellicht net als in het begin bij Google ff de feeling krijgen hoe je de beste resultaten krijgt.

  De swingende verrassingeitjes (???) in de reclameuitingen spreken in ieder geval tot de verbeelding en hebben me in ieder geval al wel het gewenste financiële resultaat opgeleverd. 😉


  4 april 2005 om 08:50
  Chris Vergaelen

  Net zoals bij vinden.nl krjg je bij zoeken.nl een aantal gesponsorde resultaten. Zijn deze afkomstig van Google Adwords campagnes die ook wensen te verschijnen in content gerelateerde sites ?


  16 april 2005 om 19:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!