AllTheWeb (FAST) nu ook in handen van Overture

26 februari 2003, 17:50

De teloorgang van zelfstandige zoekmachines gaat door. Na AltaVista komt nu ook de zoektechnologie van AllTheWeb (Fast) in handen van Overture.

CEO John Larvik mailde in een haastig geschreven berichtje aan Voelspriet blij te zijn met Overture, maar gaf wel aan dat het nog weken gaat duren voordat de deal officieel is.

Tot nu toe stond AlltheWeb bekend als een prima aanvulling op andere zoekbronnen. De Noorse firma ververst de database vrijwel elke dag; Google doet dat met het gros van de websites maar 1 keer per maand. Nieuwe sites worden daardoor sneller gevonden in AlltheWeb dan in Google.

Overture zet bedrijven en instellingen tegen betaling hoog in het antwoordenlijstje. Hun zoekresultaten zijn daardoor niet bijster betrouwbaar. Adverteerders staan voorop bij Overture. De kans is serieus dat ook All The Web de indexering van objectieve zoekresultaten overboord gooit en gesponsorde links tot diep in de database stopt.

Bron:

http://www.spriet.nl/

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!