• Mobile
    wordt gesponsord door

Al-Jazeera begint met sms-service

Al-Jazeera begint met sms-service

Bij de start van de oorlog in Irak lanceerde het Arabische Al-Jazeera een Engelstalige site, de nieuwsdienst komt nu met een speciale sms-service.

Al-Jazeera hoopt op deze manier mensen in 130 landen te bereiken. De sms-dienst vormt gelijk een alternatief voor de site, want de afgelopen weken was deze vaak niet bereikbaar - al dan niet vanwege een hackaanval.

Intekenen op de dienst kost 5,99 dollar per maand. Daarbij komen nog de kosten die de operator rekent. In Nederland kunnen zowel abonnees van Ben, Dutchtone, KPN Mobile, O2 als Vodafone het nieuws van Al-Jazeera op hun gsm lezen. Bij het inschrijven kun je kiezen tussen berichten in het Arabisch of het Engels.

Abonnees ontvangen voor hun geld dagelijks nieuwsberichten, waarbij de nadruk ligt op de gebeurtenissen in het Midden-Oosten. Zoals bekend besteedt de nieuwsdienst, van oorsprong een tv-satellietzender, veel aandacht aan het conflict in Irak. Al-Jazeera schat dat er maandelijks circa zestig berichten worden verstuurd. De tekstberichten zijn afkomstig van dezelfde redactie die de satellietzender en website verzorgt.

Ondertussen blijft het moeilijk om de website van Al-Jazeera te bereiken. Waar vorige week problemen ontstonden door hoge bezoekersaantallen en/of Denial-of-Service-aanvallen, ligt het probleem nu eerder bij de provider van de Arabische nieuwsdienst. Bezoekers die vandaag via het netwerk van verschillende ISP’s (onder meer Tiscali en UUNet) naar de site surften, kregen een boodschap dat hun ip-adres was geblokkeerd. Wellicht heeft de ISP van Al-Jazeera hele reeksen ip-adressen geblokkeerd, om zo DoS-aanvallen in de kiem de smoren.

Bron:
http://www.zdnet.nl/


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.