Ajax en PSV scoren slecht bij zoekmachines

12 juni 2003, 19:10

Bij Google.nl wordt het meest gezocht naar Ajax en PSV maar de websites van de voetbalclubs zijn niet te vinden bij de Nederlandse zoekmachines. De websites van Feyenoord, Willem II en FC Zwolle zijn het beste te vinden. Dit blijkt uit een onderzoek van Uwsite naar de vindbaarheid van voetbalclubs.

Vindbaarheid

Uwsite heeft de posities onderzocht van de offici?le websites van de voetbalclubs in de eredivisie van het afgelopen seizoen. Aan de hand van dit onderzoek is een overzicht samengesteld waaruit blijkt dat de websites van Feyenoord, Willem II en FC Zwolle het beste te vinden zijn.

Echter wie naar Ajax of PSV gaat zoeken komt bedrogen uit want de websites zijn namelijk niet te vinden bij de eerste 50 getoonde resultaten. Opmerkelijk is dat Ajax en PSV bij Google niet worden gevonden bij het zoeken in de Nederlandse pagina’s maar wel worden gevonden in het internationale deel van deze zoekmachine.

Populariteit

Bij de zoekmachine Google werd in de periode 11 t/m 17 mei 2003 ca. 70.000 keer gezocht op woorden gerelateerd aan voetbal. Met ca. 33.000 zoekopdrachten is het woord ?voetbal? het meest populair. Van de voetbalclubs is Ajax het meest populair met ca. 5.100 zoekopdrachten daarna volgen PSV met ca. 1.900, NEC met ca. 1.200 en Feyenoord met ca. 1.100 zoekopdrachten.

Conclusie

Ajax en PSV scoren slecht bij de zoekmachines. Qua populariteit scoort Ajax het hoogst met daaropvolgend PSV maar helaas zijn de offici?le websites van beide clubs niet te vinden, een absolute nederlaag.

Bron:

http://www.uwsite.nl/onderzoek

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

1 Reactie

    media

    “Bij de zoekmachine Google werd in de periode 11 t/m 17 mei 2003 ca. 70.000 keer gezocht op woorden gerelateerd aan voetbal.”

    Ben benieuwd hoe ze aan deze cijfers zijn gekomen!


    12 juni 2003 om 19:24

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!