AEL doet aangifte tegen weblog

11 december 2003, 18:49

De Arabisch Europese Liga (AEL) doet aangifte tegen de website geenstijl.nl wegens het platleggen van haar site. Het weblog riep zijn bezoekers woensdag op om de site van de AEL plat te leggen.

“Wij houden GeenStijl verantwoordelijk voor het hacken van onze site en daarvan gaan we aangifte doen’‘, zei een woordvoerder van de liga donderdag. GeenStijl reageerde op de controlepost die de AEL dinsdagavond op de A10 bij Amsterdam instelde. Daar deelden leden van de liga folders uit aan automobilisten. De AEL wilde met deze actie herinneren aan het begin van de eerste intifada, de opstand van de Palestijnen in de bezette gebieden, op 9 december 1987.

“De reden voor deze bezetting is ons volledig ontschoten en begrip kunnen we er al helemaal niet voor opbrengen’‘, schreven de makers van GeenStijl woensdagmorgen op hun site. Op een weblog worden opmerkelijke zaken op internet beschreven in een soort logboek.

Hatemail

De AEL ontving ook hatemail van bezoekers. “Je kunt vanaf de site van GeenStijl e-cards versturen. Bij die kaarten stonden teksten als ga maar lekker dood’‘, aldus de woordvoerder.

Of de AEL ook tegen de afzenders van de e-cards aangifte doet, kon de zegsvrouw niet zeggen. Volgens GeenStijl hebben zij de site niet gehackt. “Daarvan is geen sprake. We hebben slechts gewezen op het ontbreken van beveiliging op de site.’’

De Nederlandse site van de AEL was donderdagmorgen doorgelinkt naar de site van de Belgische afdeling. Het is volgens de woordvoerder van de AEL onduidelijk, wanneer de site weer werkt.

Bron: ANP

Marco Derksen
Partner bij Upstream

Oprichter/partner Upstream, Marketingfacts, Arnhem Direct, SportNext, TravelNext, RvT VPRO, Bestuur Luxor Live, social business, onderwijs, fotografie en vader!

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!