[Advertorial] Bindinc. biedt tv-gidsen op maat aan

9 december 2013, 09:29

Van print naar digitaal

De consument kan binnenkort nog beter kiezen hoe hij geïnformeerd wil worden over het programma-aanbod op radio en televisie. Uitgever Bindinc. breidt de mogelijkheden voor digitale tv-gidsen fors uit en heeft daartoe de divisie Programma Data Services (PDS) opgericht. Deze nieuwe businessunit levert programmagegevens voor diverse gebruiksvormen. In het kader hiervan is Bindinc. een partnership aangegaan met een zeer ervaren externe partner die sterk in data-aggregatie is. Hiermee biedt Bindinc. – van oudsher uitgever van tv-gidsen – verrijkte data aan, niet alleen voor tv-gidsen, maar ook voor andere platforms, zoals elektronische programmagidsen (EPG’s), websites, smartphones, tablets of connected tv.

Bindinc. Programma Data Services (PDS) is inmiddels in Nederland de grootste aanbieder van programmadata voor lineaire en non-lineaire audiovisuele programma’s.

Doordat MIS (Media Informatie Services) na 1 januari 2014 stopt met het aanbieden van tv-gegevens voor commerciële omroepen en buitenlandse zenders, kunnen wij – als ervaren data-leverancier van tv-gidsen, dit gat opvullen met een totaalpakket aan data. Corry Siegers, manager PDS: “We leveren nu al programma-informatie aan voor acht titels van onder meer AVRO, KRO en NCRV met een totale oplage van 1,3 miljoen. De groei zit echter in digitaal en dat willen we optimaal benutten.”

Verschillende platformen

We leveren aan een groot aantal klanten die actief zijn op verschillende platforms. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een kant-en-klare pagina in een programmagids of krant, of een data-export voor EPG’s op websites, smartphones, tablets of connected tv.

Onze klanten vertrouwen vanzelfsprekend op de actualiteit, compleetheid en juistheid van onze gegevens. PDS staat bekend om de hoge kwaliteit van de programmadata die geleverd wordt. Deze worden zorgvuldig gecontroleerd door een speciale redactie. Waar nodig worden de ontbrekende velden aangevuld en wordt extra informatie toegevoegd. De PDS-redactie is gespecialiseerd in het verzamelen en verrijken van programmadata. Aan de programmadata – afkomstig van de zenders – wordt door redacteuren van Bindinc. alle mogelijke content toegevoegd, zoals toelichtingen, beelden, weblinks, hashtags etc. Bovendien heeft PDS de beschikking over eigen databases met uitgebreide filmgegevens en talloze beelden die beschikbaar zijn voor de klanten van PDS.

Kosten

Dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn, bewijst PDS. Wij werken voor een groot aantal klanten. Hierdoor zijn we in staat om aanzienlijke schaalvoordelen te realiseren. Bovendien hebben wij jarenlange ervaring en veel specialistische kennis in huis om snel op specifieke verzoeken te reageren.

Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden, zoals de niveaus in data, neem dan contact op met Corry Siegers, manager PDS; corry.siegers@bindinc.nl of ga naar de website van Bindinc.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!