7 Ditches TV met Bert van der Veer: “Utopia kan niet tippen aan Big Brother”

4 november 2013, 14:59

Professioneel tv-kijker, regisseur, schrijver en de mannelijke helft van een showbizzkoppel met Judith Osborn. Bert van der Veer is een man met een mening, ook op Twitter. Desondanks ziet Van der Veer zich niet als showbizzman: “Wij kijken ook gewoon lekker tv op de bank.” Slechts af en toe is hij met zijn vrouw te vinden op de rode loper: “Meestal B-evenementen, we vinden die glamour allebei even erg.” Toen hij een klein Bertje was, wilde Van der Veer filmregisseur worden. “Dat kwam door Blue Movie, daar zaten fijne seksscènes in die ik wilde maken.” Al snel werd de mediaman ook journalist en regisseur: “Ik wilde het Eurovisie Songfestival regisseren, maar kwam daar niet voor in aanmerking.”

Talkshows

Uiteindelijk ontwikkelt Van der Veer een zwak voor talkshows die hij botviert bij Barend & Van Dorp: “Ik ben een echte fanaat. Ik kijk naar RTL Late Night, Pauw en Witteman, maar ook naar Dr. Phil.”

Van der Veer roemt collega John de Mol: “The Voice is een concept met klasse, maar ik kijk er nooit naar. Het is veel te voorspelbaar.” De tv-wereld is volgens hem meer gericht op het volgende succes dan het heersende.

What’s next in televisieland?

Het nieuwe programma Utopia kan volgens Van der Veer niet tippen aan Big Brother. “Dat was dé grootste prestatie van De Mol en het zal moeilijk te overtreffen zijn.”

Van programma’s zoals Wie is de Mol snapt Van der Veer weinig: “Geef ze die Televizierring dan zijn we er vanaf.” Daarentegen is Van der Veer groot fan van Eva Jinek. “Ze is knap heeft kennis, humor en de ‘sympathy vote’ van vrouwen.” Toch vindt hij het jammer dat je in Nederland overal dezelfde gasten aan tafel ziet.

Rest Van der Veer om zelf nieuwe programma’s te bedenken? “Ik heb Korenslag bedacht. Het bedenken is leuk, maar het hele nazorgtraject waarin je afspraken moet maken, trek ik niet meer.”

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!