7 Ditches TV met Bert van der Veer: “Utopia kan niet tippen aan Big Brother”

7 Ditches TV met Bert van der Veer: “Utopia kan niet tippen aan Big Brother”

Professioneel tv-kijker, regisseur, schrijver en de mannelijke helft van een showbizzkoppel met Judith Osborn. Bert van der Veer is een man met een mening, ook op Twitter. Desondanks ziet Van der Veer zich niet als showbizzman: “Wij kijken ook gewoon lekker tv op de bank.” Slechts af en toe is hij met zijn vrouw te vinden op de rode loper: “Meestal B-evenementen, we vinden die glamour allebei even erg.” Toen hij een klein Bertje was, wilde Van der Veer filmregisseur worden. “Dat kwam door Blue Movie, daar zaten fijne seksscènes in die ik wilde maken.” Al snel werd de mediaman ook journalist en regisseur: “Ik wilde het Eurovisie Songfestival regisseren, maar kwam daar niet voor in aanmerking.”

Talkshows

Uiteindelijk ontwikkelt Van der Veer een zwak voor talkshows die hij botviert bij Barend & Van Dorp: “Ik ben een echte fanaat. Ik kijk naar RTL Late Night, Pauw en Witteman, maar ook naar Dr. Phil.”

Van der Veer roemt collega John de Mol: “The Voice is een concept met klasse, maar ik kijk er nooit naar. Het is veel te voorspelbaar.” De tv-wereld is volgens hem meer gericht op het volgende succes dan het heersende.

What’s next in televisieland?

Het nieuwe programma Utopia kan volgens Van der Veer niet tippen aan Big Brother. “Dat was dé grootste prestatie van De Mol en het zal moeilijk te overtreffen zijn.”

Van programma’s zoals Wie is de Mol snapt Van der Veer weinig: “Geef ze die Televizierring dan zijn we er vanaf.” Daarentegen is Van der Veer groot fan van Eva Jinek. “Ze is knap heeft kennis, humor en de ‘sympathy vote’ van vrouwen.” Toch vindt hij het jammer dat je in Nederland overal dezelfde gasten aan tafel ziet.

Rest Van der Veer om zelf nieuwe programma’s te bedenken? “Ik heb Korenslag bedacht. Het bedenken is leuk, maar het hele nazorgtraject waarin je afspraken moet maken, trek ik niet meer.”


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.