7 Ditches TV: Kees. Kaas, maar dan anders en de beperkingen van crowdfunding

3 juni 2013, 14:00

Keesmakers haalde afgelopen jaar 150.000 euro crowdfunding op via Geldvoorelkaar.nl. OndernemersMarc van Wanroij en Gijs Jansen konden het bedrag echter niet innen.

Marc van Wanroij werkte maar liefst tien jaar aan de ontwikkeling van Kees, een gezonde variant op kaas. Sinds het product gelanceerd werd in 2010, is het bedrijf explosief gegroeid. Het is te koop op honderden plekken in Nederland, en in 2013 wil het bedrijf van 500 verkooppunten in supermarkten doorgroeien naar 1000.

Om meer marketing te kunnen doen, besloten Van Wanroij en Jansen om 150.000 euro crowdfunding op te halen via Geldvoorelkaar. Het lukte ze om 104 mensen te overtuigen om geld te lenen, alleen ging de deal daarna niet door. In dit gesprek legt Marc van Wanroij uit waarom.

Ronnie Overgoor
Directeur/eigenaar bij 7DTV

Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn energiek enthousiasme, aanstekelijke humor, scherpte en ontspannen interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen op congressen, evenementen en award uitreikingen. Daarnaast is Ronnie een interviewer met een eigen stijl. Hij is voorbereid, nieuwsgierig en switcht razendsnel tussen serieuze vragen en scherpe humor. Hij houdt van open en echte gesprekken, waarbij hij degene die hij interviewt altijd in zijn of haar waarde laat. Scherp, maar altijd met respect als vangrail. Ronnie heeft meer dan tien jaar ervaring in het interview vak, op het podium voor live publiek als ook voor de tv camera’s van bijvoorbeeld 7DTV.

Categorie
Tags

3 Reacties

  Gijsbert Oord

  Wilt u het crowfundingverhaal horen dan moet u vanaf de 1e minuut luisteren (5 minuutjes). De rest is ook wel boeiend maar heeft niet direct wat te maken met Crowdfunding.

  Scheelt weer 25 minuten 🙂


  3 juni 2013 om 14:52
  Gijsbert Oord

  excuus; 13e minuut


  3 juni 2013 om 14:54
  Cees

  De naam KEES is gestolen door Marc va Wanroij.

  Het merkrecht op de naam Kees is in handen van een Drentse kaasboerderij.

  Er zijn meerdere kaasboeren met de naam KEES ingeschreven bij de kamer van koophandel.

  Marc mag de naam KEES gewoon niet gebruiken


  10 november 2013 om 00:18

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!