• Mobile
    wordt gesponsord door

56% van de Nederlanders bezit smartphone

56% van de Nederlanders bezit smartphone

Het smartphonebezit is in het eerste kwartaal van 2012 met 4% gegroeid ten opzichte van eind 2011. Op dit moment bezit 56% van de Nederlanders een smartphone, in Q4 2011 was dit nog 52%. Dat blijkt uit het "Dutch Mobile Consumer" onderzoek van Telecompaper (N=17.000). 

 

Samsung versterkt marktleiderschap

Samsung heeft z'n positie in de Nederlandse smartphonemarkt verder versterkt. 35% van de smartphonebezitters heeft een Samsung. Een half jaar terug was dit nog 30%, toen de Zuid-Koreaanse fabrikant het stokje overnam van Nokia. De Finnen zijn inmiddels teruggezakt naar 25%. Naast Samsung verloor Nokia marktaandeel aan Apple, dat inmiddels een marktaandeel van 10% heeft. 

Het gebruik van SMS is in kwartaal 1 verder afgenomen. In kwartaal 1 verstuurde de Nederlandse consument gemiddeld 44 smsjes per maand. De daling is met name sterk onder Apple en HTC gebruikers. Desalniettemin blijft SMS de meest populaire feature. 88% van de consumenten maakt gebruiker van SMS. 

Deze en meer cijfers kun je vinden in het Marketingfacts Stats Dashboard. Daar vind je de laatste cijfers & statistieken over online marketing, die continu worden bijgewerkt.

Afbeelding: William Hook (cc)


Geplaatst in

Delen

0
0


Er zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.