4 miljoen weblogs in China

4 miljoen weblogs in China

Volgens het artikel Death by a Thousand Blogs in de New York Times vandaag, zijn er op dit moment 4 miljoen weblogs in China. Uitgaande van 100 miljoen internetgebruikers, zou dit betekenen dat ca. 4% van de Chinese internetgebruikers een weblog heeft (via: blogherald).


Geplaatst in

DelenEr zijn 4 reacties op dit artikel

 • Ter vergelijking:
  China: 1,3 miljard inwoners met 4 miljoen weblogs
  Japan: 127 mln inwoners met 3,35 mln weblogs
  Zuid-Korea: 48 mln inwoners met 11 mln weblogs
  Dus in Zuid-Korea heeft 1 op de 4 inwoners een weblog, is dit niet een beetje veel?

  geplaatst op
 • Arnoud, het is nog maar de vraag hoe groot de fout is die we maken als we aannemen dat het aantal weblogs overeenkomt met het aantal webloggers. Maw, hoeveel blogs heeft een weblogger? Ik heb er zelf bijvoorbeeld een stuk of 10 waarvan slechts 3 aktief (de anderen zijn ooit opgezet om de blogservice te testen).

  Overigens, blogherald heeft zojuist een update gegeven van zijn schatting voor de totale blogosfeer: 60 miljoen blogs en daarin schat hij het aantal blogs in Zuid-Korea op maar liefst 15 miljoen!?

  geplaatst op
 • Je hebt gelijk dat het aantal weblogs veel hoger moeten liggen dan het aantal webloggers, ik heb zelf 3 actieve blogs. Als we een betere vergelijking willen maken, dan moeten we internetgebruikers tegen elkaar afzetten en niet de inwoners, maar die gegevens zijn nogal moeilijk boven tafel te krijgen. Het gemiddeld aantal blogs per weblogger is ook wel een interessant gegeven.

  geplaatst op
 • Sambal bij? (sorry, ik kon het niet laten...)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.