• Mobile
  wordt gesponsord door

LBS markt 20 miljard dollar waard maar hoe verdien je geld?

LBS markt 20 miljard dollar waard maar hoe verdien je geld?

Met grote regelmaat verschijnen er tegenwoordig InfoGraphics. Onlangs verscheen de infografphic “GeoLocal: The Rise of Consumer Location-based Services, een overzicht met gecombineerd onderzoek van 500hats, Business Insider, Wall Street Journal en Crunchbase met interessante cijfers over de Geo-location-services markt met partijen als Gowalla (250.000 gebruikers), FourSquare (1.100.000 gebruikers), MyTown (2.000.000 gebruikers), Brightkite (2.000.000 gebruikers) en Where.com (3.000.000 gebruikers). In de infographic worden de diverse diensten vergeleken op basis van functionaliteiten, bereik en funding. De potentiële waarde van de LBS markt wordt momenteel op “20 billion dollar” geschat. Maar hoe ga je die potentiële waarde omzetten in harde dollars? En waarop is die waarde gebaseerd?

Welke partijen azen nog meer op deze “20 billion dollar” markt? De concurrentie van Facebook (400.000.000 gebruikers), Google Latitude (1.000.000 gebruikers in 1 week tijd) en Twitter worden genoemd.

De waarde wordt zo hoog ingeschat op basis van fundingen en hoge doorklikratio’s. De funding cijfers liegen er niet om: Foursquare 1.350.000 dollar, Brightkite 1.420.000 dollar, Geodelic (aantal gebruikers onbekend) 3.500.000 dollar, Gowalla 10.400.000 dollar, Where.com 18.500.000 dollar en MyTown 29.500.000 dollar.

De eerste applicaties tonen erg hoge doorklikratio’s kennen van 15% tot 25% Een internetsite heeft momenteel een conversiepercentage van 1% gemiddeld.

Hoe wordt de potentiële waarde omgezet in harde en klinkende munten? De infographic geeft verschillende (veel al bekende) opties opgesomd:

-In app adverteren
-Beloning voor inchecken (voorbeeld: FourSquare)
-Link leggen tussen merk en consument
-Coupon Marketing door retailers
-Sponsoring door bedrijven
-Beloning IRL
-Locale zoekmarketing

Bron: Gigaom.com


DelenEr zijn 6 reacties op dit artikel

 • Het "geld verdienen met.."hangt ook heel erg af van hoe diep de LBS is ingevoerd in de maatschappij. Als je als voorbeeld neemt nederland en het in percentages gaat uitdrukken dan zal dat nog (te) weinig zijn. Daarom zal bijv. Feest.je eerst een enorme userbase moeten krijgen om indruk te maken op de eventuele commercieele partners.
  Zijn er cijfers voorhanden wat betreft NL'se gebruikers van Gowalla en Foursquare ?

  geplaatst op
 • Naast deze veelbesproken voorbeelden zijn er ook nog andere voorbeelden van LBS te verzinnen waarmee je een grotere groep gebruikers kunt bereiken. Als we het artikel
  Real Mass Market Location Based mogen geloven dan is de LBS nog veel en veel groter ;-)

  geplaatst op
 • Is $20 billion niet 20 miljard ipv 20 biljoen? Scheelt nogal ;-)

  geplaatst op
 • @dim Had gehoopt dat jij ze zou weten als oprichter van Location X ;-)

  Gok van mijn kant:
  FourSquare 20.000
  Gowalla 7.500

  Wat denk jij?

  geplaatst op
 • @Arjan Volgens mijn woordenboek kan het allebei in de context van dollars:
  http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/EN/NL/billion

  Maar je hebt gelijk dat het scheelt:
  miljard = 1 met 9 nullen
  biljoen = 1 met 12 nullen

  Het zal inderdaad wel miljard zijn. Ik verander het weer in het Engels en dan mag de lezer zelf bepalen wat het is ;-)

  geplaatst op
 • Pragmatische oplossing :)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.