It giet oan!

It giet oan!
, ING Groep
@evr

It giet oan! Nou ja in Marketing- en medialand; We laten ons allemaal collectief infecteren met het wintervirus, hebben de elfstedenkoorts te pakken en besmetten elkaar lekker op Twitter en Facebook. Zelfs de Friezen hebben het vandaag te pakken gekregen!

De wereld draait door plaatste deze week het startschot; Minutenlang werden er herinneringen opgehaald aan de tocht der tochten met Erben Wennemars en Erik Hulzenbosch.

De verder dalende temperatuur zorgde deze week ook voor een paar leuke creatieve uitspattingen in marketingland.

Unox: Waar gaan we schaatsen?Unox heeft een schaatsplatform gelanceerd om je te helpen bij het vinden en het delen van de mooiste schaatsplekken in Nederland. Iedereen die een schaatsplek heeft aangemeld, maakt kans op een Unox Winterpakket bestaande uit een traditionele Unox-muts, wanten en genoeg erwtensoep en rookworst voor de je hele familie.

BRRRR-Radar van ChocomelChocomel heeft een leuke facebook-app gemaakt genaamd BRRR-Radar. Laat Chocomel je vrienden scannen om te bepalen wie er het koudst bij zit. Vervolgens kun je een van hen een Chocomel opwarmpakket sturen bestaande uit 2 mokken, literpak Chocomel en een bus slagroom. Het pakketje wordt via een Facebook update aangeboden en moet binnen 2 uur worden geaccepteerd.

Daarnaast is er ook nog de Elfstedenbarometer waarmee de kans op een Elfstedentocht binnen 2 weken wordt voorspeld. Het geheel is gebaseerd op het KNMI IJsgroeimodel en het weerbeeld van ten tijde van de laatste 5 elfstedentochten. Als je de huidige voorspelling deelt in de social media maak je kans op een winterpakket van Chocomel. Voor de iPhone is de Elfstedenbarometer als app beschikbaar.

Kleenex helpt bij verkoudheid


Sampling is een bekend middel in marketingland maar Kleenex gaf er een leuke moderne twist aan. Tweeps die online twitterde over verkoudheid kregen recent een samplingpakket van Kleenex aangeboden.

Heineken

De kracht kan ook in de eenvoud zitten.

Heineken plaatste deze foto op hun facebookwall met de tekst “In de kroeg ligt vanavond ook een mooie witte laag!”. Stand van zaken op dit moment: 1290 likes, meer dan 60 reacties en 491x gedeeld op facebook.

Webcam Leeuwarder Courant

En voordat al die Friezen klagen dat de rest van Nederland gek is geworden; Op de plek waar op 4 januari 1997 de laatste elfstedenschaatsers vertrokken, de Zwettehaven in Leeuwarden, heeft de Leeuwarder Courant deze week een webcam geplaatst.  De beelden zijn sinds vandaag te zien op de speciale winterpagina van de Leeuwarder Courant inclusief een kaart met alle geopende ijsbanen, geplande toertochten, marathon- en kortebaanwedstrijden.Vaseline

Geen interactieve site maar desondanks wel een mooie vette inhaker van Vaseline. Via Aart & Van Breensma met dank aan Guido in de reacties.


Elfstedenmatras.nl

7 februari is Elfstedenmatras.nl live gegaan. Dank aan Norah voor de melding in de reacties. Een initiatief van Sonnema om mensen die een slaapplaats zoeken en mensen die een slaapplaats aanbieden te verbinden via de hashtag #elfstedenmatras. Sonnema biedt zelf ook twee slaapplaatsen aan in het bezoekerscentrum bij de fabriek, ongetwijfeld inclusief een opwarmend drankje;-)


Elfstedentocht sneeuwvrij? Geen punt bij Karwei

Karwei helpt mee de Elfstedentocht sneeuwvrij te maken. Met de bon die woensdag 8 februari in de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad staat kun je gratis een sneeuwschuiver ophalen. Bron: @gonniespijkstra & @matthijsvewijk.


Overige sympathieke inhakers

KLM
Als de Elfstedentocht doorgaat, biedt KLM klanten met een KLM ticket vanuit of naar Nederland de mogelijkheid gratis hun vlucht om te boeken. Alleen voor tickets met vertrekdatum op de dag van de tocht zelf of een dag eerder of later. En ook alleen voor deelnemers en niet voor toeschouwers want je moet een geldig startbewijs voor de Elfstedentocht hebben.

SNS Bank en REAAL
Schaatsers met een reisverzekering met annuleringsdekking bij SNS Bank of REAAL én een startbewijs van de Elfstedentocht krijgen de kosten voor de annulering van hun vakantie vergoed indien zij annuleren om deel te nemen aan de Elfstedentocht.  Met SNS REAAL woordvoerder Roland Kroes had ik de volgende tweetwisseling over deze inhaker ;-)

Ben van der Burg schaat de Elfstedentocht i.s.m. Repudo

Voormalig topschaatser Ben van der Burg schaats vandaag (10 februari) de elfstedentocht en verkrijgt de benodigde stempels via een app van Repudo waar hij ook aandeelhouder van is. Livestream van de toch vind je hier.

Missen we nog leuke, sympatieke campagnes?

Benieuwd welke leuke verrassende, inspirerende winterinhakers jullie hebben gezien! Zet ze gerust in een reactie!


DelenEr zijn 22 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.