It giet oan!

3 februari 2012, 18:29

It giet oan! Nou ja in Marketing- en medialand; We laten ons allemaal collectief infecteren met het wintervirus, hebben de elfstedenkoorts te pakken en besmetten elkaar lekker op Twitter en Facebook. Zelfs de Friezen hebben het vandaag te pakken gekregen!

De wereld draait door plaatste deze week het startschot; Minutenlang werden er herinneringen opgehaald aan de tocht der tochten met Erben Wennemars en Erik Hulzenbosch.

De verder dalende temperatuur zorgde deze week ook voor een paar leuke creatieve uitspattingen in marketingland.

Unox: Waar gaan we schaatsen?

Unox heeft een schaatsplatform gelanceerd om je te helpen bij het vinden en het delen van de mooiste schaatsplekken in Nederland. Iedereen die een schaatsplek heeft aangemeld, maakt kans op een Unox Winterpakket bestaande uit een traditionele Unox-muts, wanten en genoeg erwtensoep en rookworst voor de je hele familie.

BRRRR-Radar van Chocomel

Chocomel heeft een leuke facebook-app gemaakt genaamd BRRR-Radar. Laat Chocomel je vrienden scannen om te bepalen wie er het koudst bij zit. Vervolgens kun je een van hen een Chocomel opwarmpakket sturen bestaande uit 2 mokken, literpak Chocomel en een bus slagroom. Het pakketje wordt via een Facebook update aangeboden en moet binnen 2 uur worden geaccepteerd.

Daarnaast is er ook nog de Elfstedenbarometer waarmee de kans op een Elfstedentocht binnen 2 weken wordt voorspeld. Het geheel is gebaseerd op het KNMI IJsgroeimodel en het weerbeeld van ten tijde van de laatste 5 elfstedentochten. Als je de huidige voorspelling deelt in de social media maak je kans op een winterpakket van Chocomel. Voor de iPhone is de Elfstedenbarometer als app beschikbaar.

Kleenex helpt bij verkoudheid

Sampling is een bekend middel in marketingland maar Kleenex gaf er een leuke moderne twist aan. Tweeps die online twitterde over verkoudheid kregen recent een samplingpakket van Kleenex aangeboden.

Heineken

De kracht kan ook in de eenvoud zitten.

Heineken plaatste deze foto op hun facebookwall met de tekst “In de kroeg ligt vanavond ook een mooie witte laag!”. Stand van zaken op dit moment: 1290 likes, meer dan 60 reacties en 491x gedeeld op facebook.

Webcam Leeuwarder Courant

En voordat al die Friezen klagen dat de rest van Nederland gek is geworden; Op de plek waar op 4 januari 1997 de laatste elfstedenschaatsers vertrokken, de Zwettehaven in Leeuwarden, heeft de Leeuwarder Courant deze week een webcam geplaatst. De beelden zijn sinds vandaag te zien op de speciale winterpagina van de Leeuwarder Courant inclusief een kaart met alle geopende ijsbanen, geplande toertochten, marathon- en kortebaanwedstrijden.

Vaseline

Geen interactieve site maar desondanks wel een mooie vette inhaker van Vaseline. Via Aart & Van Breensma met dank aan Guido in de reacties.

Elfstedenmatras.nl

7 februari is Elfstedenmatras.nl live gegaan. Dank aan Norah voor de melding in de reacties. Een initiatief van Sonnema om mensen die een slaapplaats zoeken en mensen die een slaapplaats aanbieden te verbinden via de hashtag #elfstedenmatras. Sonnema biedt zelf ook twee slaapplaatsen aan in het bezoekerscentrum bij de fabriek, ongetwijfeld inclusief een opwarmend drankje;-)

Elfstedentocht sneeuwvrij? Geen punt bij Karwei

Karwei helpt mee de Elfstedentocht sneeuwvrij te maken. Met de bon die woensdag 8 februari in de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad staat kun je gratis een sneeuwschuiver ophalen. Bron: @gonniespijkstra & @matthijsvewijk.

Overige sympathieke inhakers

KLM

Als de Elfstedentocht doorgaat, biedt KLM klanten met een KLM ticket vanuit of naar Nederland de mogelijkheid gratis hun vlucht om te boeken. Alleen voor tickets met vertrekdatum op de dag van de tocht zelf of een dag eerder of later. En ook alleen voor deelnemers en niet voor toeschouwers want je moet een geldig startbewijs voor de Elfstedentocht hebben.

SNS Bank en REAAL

Schaatsers met een reisverzekering met annuleringsdekking bij SNS Bank of REAAL én een startbewijs van de Elfstedentocht krijgen de kosten voor de annulering van hun vakantie vergoed indien zij annuleren om deel te nemen aan de Elfstedentocht. Met SNS REAAL woordvoerder Roland Kroes had ik de volgende tweetwisseling over deze inhaker 😉

Ben van der Burg schaat de Elfstedentocht i.s.m. Repudo

Voormalig topschaatser Ben van der Burg schaats vandaag (10 februari) de elfstedentocht en verkrijgt de benodigde stempels via een app van Repudo waar hij ook aandeelhouder van is. Livestream van de toch vind je hier.

Missen we nog leuke, sympatieke campagnes?

Benieuwd welke leuke verrassende, inspirerende winterinhakers jullie hebben gezien! Zet ze gerust in een reactie!

Erik van Roekel
Product Owner Chatbot bij ING

Marketingprofessional met ruime ervaring in diverse internetprojecten in de financiële dienstverlening. Passie voor social media en internet in het algemeen. Stond aan de wieg van het ING Webcare Team in 2009 en gaf er 1,5 jaar leiding aan. Was daarna één van de drivers van de social media strategie voor ING Nederland in 2012 resulterend in een nummer 1 notering in de Social Media Monitor van Social Embassy. Werkzaam geweest bij Corporate Communications van ING Groep en van daaruit betrokken bij social media op internationaal niveau. Momenteel Product owner chatbot bij ING. Blogt op persoonlijke titel bij Marketingfacts en van 2004-2014 ook op de achtergrond actief geweest voor Marketingfacts o.a. bij de techniek en de redactie.

Categorie
Tags

19 Reacties

  Alpha online marketing

  die van heineken is weer simpel maar zo sterk 🙂


  4 februari 2012 om 08:20
  Bram van Bokhoven

  Schitterend! Vooral weer fantastisch van Heineken!


  5 februari 2012 om 13:25
  Bram van Bokhoven

  Schitterend! Vooral weer fantastisch van Heineken!


  5 februari 2012 om 13:25
  Rik

  De clichés doen het als altijd weer erg goed. Faecbook en Twitter staan er vol mee en iedereen eet het als zoete koek en zopie!


  5 februari 2012 om 19:46
  DannyOosterveer

  “Dat werd maandag tijdens een persconferentie bekendgemaakt door Wiebe Wieling, de voorzitter van de Vereniging De Friesche Elfsteden. Volgens de vereniging is er wel ‘een voorzichtige kans op’ een tocht.”

  Dat belooft nog meer goeds. Gjoéds, ofzo…


  6 februari 2012 om 07:51
  Norah

  Gisteravond live gegaan; een nieuw initiatief van Sonnema Berenburg: http://www.elfstedenmatras.nl.


  8 februari 2012 om 05:30
  evroekel

  @guido: Vaseline is toegevoegd aan het artikel.

  @fiona: niet helemaal een inhaker maar wel leuk idee in het kader van 60-ste verjaardag.

  @norah: simpele maar leuke actie van Sonnema. Ik heb het opgenomen in het artikel.

  Dank voor de reacties!


  8 februari 2012 om 07:01
  Jelle van Dulmen

  @DannyOosterveen: Tja, hoezo toeval? Je was me 30sec voor!


  9 februari 2012 om 08:17

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!