Top Names: Floris en Edial Dekker (Gidsy): Een jongensboek in Berlijn

2 januari 2012, 07:01

Ze vertrokken van Amsterdam naar Berlijn en gingen daar aanvankelijk klussen voor andere bedrijven. Maar iets zelf maken is leuker, concludeerden broers Edial en Floris Dekker al snel. En zo kwamen ze op het idee van Gidsy, een dienst die past in de trend van Etsy en AirBnB, platforms waar vraag en aanbod op een gebied bij elkaar komen. Deze aflevering van Top Names van Fast Moving Targets een gesprek met de broers Dekker.

Bij Etsy vinden artiesten en makers van handwerk kopers, bij AirBnB vinden huiseigenaren tijdelijke huurders. En bij Gidsy? Bij Gidsy tref je bijvoorbeeld mensen die een rondleiding rondleiding door de stad langs belangrijke plekken van de Amsterdamse school geven, of hardlopers die anderen voorgaan op hun loopronde, of een tocht maken per Trabant door Berlijn. Mensen die iets weten of kunnen bieden hun diensten aan. Een percentage van de inkomsten gaat naar Gidsy.

Het verhaal van Gidsy luistert als een gesproken jongensboek. De twee broers zijn super enthousiast, vinden veel heel erg cool en zien met hun goede idee kans om wereldvermaarde investeerders achter zich te scharen. Ze zijn nog maar net bezig, maar de vooruitzichten voor Gidsy zijn goed. En de gunfactor is groot. Floris en Edial Dekker zijn ‘good blokes’ met een sympathiek initiatief. En ze geloven in de goedheid van de mens. Van het bekijken van deze aflevering van Top Names word je vrolijk. Gegarandeerd.

Erwin Blom (Wormer, 1961) is voormalig hoofd van de afdeling Digitaal van de VPRO en mede-oprichter van The Crowds, een bedrijf dat zich specialiseert in ’social media’ en 'Fast Moving Targets', een platform over innovatie op het gebied van media, technologie en communicatie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!