Thuiswerken steeds meer geaccepteerd

Thuiswerken steeds meer geaccepteerd

Wat ze bij ons thuiswerken noemen, heet in Amerika ‘telecommute’. WorkSimple (social goal-tracking sofware) deed onderzoek naar de attitude van senior managers en recruitment personeel bij de Fortune 500 bedrijven in de V.S. ten opzichte van telewerken. Hieruit bleek dat het werken vanuit huis een steeds meer geaccepteerd fenomeen is. Iets meer dan de helft (56%) van de managers gelooft dat telewerken de werknemer productiever maakt.

De reeks over Het Nieuwe Werken wordt mogelijk gemaakt door Projectplace, een online tool voor efficiënte samenwerking en communicatie. Met Projectplace kun je onder andere overleggen met teamleden, documenten delen, afspraken inplannen en online meetings organiseren. Lees hier verder over wat er allemaal mogelijk is met Projectplace.

Ook gelooft een meerderheid (61 %) dat steeds meer organisaties hun medewerkers in de aankomende drie jaar thuis zullen laten werken. Een overgroot deel (60%) van de managers maakt voor samenwerken gebruik van samenwerkingstechnologiën als sms, instant messaging en video vergaderen. Van de participanten geeft 62% aan dat hun mensen al werkelijk thuiswerken. Hierbij geeft 57% van de managers de mogelijkheid om de uren flexibel in te richten.

WorkSimple heeft het één en ander in onderstaande infographic gevisualiseerd:


Thuiswerken, of beter gezegd werken waar je wilt, is een onderdeel van Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken is een methode om werkprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten en menscapaciteit zo volledig mogelijk te benutten. Om dit te kunnen bereiken dient de werknemer zijn werk op een manier in te richten die voor de persoon zelf het efficiëntst werkt.


DelenEr zijn 11 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.