Thuiswerken steeds meer geaccepteerd

1 december 2011, 12:00

Wat ze bij ons thuiswerken noemen, heet in Amerika ‘telecommute’. WorkSimple (social goal-tracking sofware) deed onderzoek naar de attitude van senior managers en recruitment personeel bij de Fortune 500 bedrijven in de V.S. ten opzichte van telewerken. Hieruit bleek dat het werken vanuit huis een steeds meer geaccepteerd fenomeen is. Iets meer dan de helft (56%) van de managers gelooft dat telewerken de werknemer productiever maakt.

De reeks over Het Nieuwe Werken wordt mogelijk gemaakt door Projectplace, een online tool voor efficiënte samenwerking en communicatie. Met Projectplace kun je onder andere overleggen met teamleden, documenten delen, afspraken inplannen en online meetings organiseren. Lees hier verder over wat er allemaal mogelijk is met Projectplace.

Ook gelooft een meerderheid (61 %) dat steeds meer organisaties hun medewerkers in de aankomende drie jaar thuis zullen laten werken. Een overgroot deel (60%) van de managers maakt voor samenwerken gebruik van samenwerkingstechnologiën als sms, instant messaging en video vergaderen. Van de participanten geeft 62% aan dat hun mensen al werkelijk thuiswerken. Hierbij geeft 57% van de managers de mogelijkheid om de uren flexibel in te richten.

WorkSimple heeft het één en ander in onderstaande infographic gevisualiseerd:

Thuiswerken, of beter gezegd werken waar je wilt, is een onderdeel van Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken is een methode om werkprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten en menscapaciteit zo volledig mogelijk te benutten. Om dit te kunnen bereiken dient de werknemer zijn werk op een manier in te richten die voor de persoon zelf het efficiëntst werkt.

Julian Leijser studeert Bedrijfscommunicatie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Naast haar studie was zij onder andere actief bij organisaties als AIESEC, De Kleine Consultant en ARCADIS waarvoor zij in NYC werkte. Nu is zij bezig met de oprichting van In The Making een netwerk voor jonge ondernemenden (ondernemers, ambitieuze studenten en young professionals) uit Arnhem en omstreken. Haar ambities liggen in het verbinden van verschillende partijen, het uitdragen van de positieve effecten van Het Nieuwe Werken op organisatieprestaties en binnen de verandercommunicatie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!