Vacature: Database Marketeer Energiemarkt bij Alliander

7 november 2011, 06:06

Jij verdiept je in onze klanten en weet hoe zij omgaan met energie. Losse gegevens zet jij om tot waardevolle informatie voor ons werk. Zo draag je bij aan productontwikkeling en marketing die echt past bij onze klanten.

Het team Business Intelligence van Alliander is op zoek naar een Database Marketeer in Arnhem.

Wat houdt je functie in?

Als ervaren Database Marketeer bij Alliander ben je verantwoordelijk voor het verkrijgen van inzichten in het gedrag en de kenmerken van onze klanten. Het gaat hierbij om huidige en toekomstige inzichten van onze klanten en op het gebied van energiemanagement. Je maakt analyses en geeft advies over de geanalyseerde data aan alle belanghebbenden: diverse interne afdelingen en externe klanten. Je draagt hiermee bij aan het opstellen van een goed marketingbeleid.

In de praktijk betekent dit dat de volgende activiteiten tot jouw taken behoren:

  • Je verzamelt en verrijkt gegevens over het gedrag en de kenmerken van klanten.
  • Je analyseert de klant- en marktdata op basis van de informatiebehoefte van alle betrokkenen.
  • Je ontwikkelt en produceert diverse vormen van rapportage en hebt hierover contact met zowel interne als externe klanten.
  • Je maakt retentie- en voorspellingsmodellen.
  • Je toetst en verbetert het proces om tot goede data-analyses te komen.

Waar ga je werken?

Alliander is het netwerkbedrijf dat met ruim 6000 medewerkers verantwoordelijk is voor een groot deel van het energienet in Nederland. We werken aan continue levering van elektriciteit en gas aan onze 2,8 miljoen klanten. Daarnaast zorgt Alliander dat onze samenleving steeds duurzamer en energiezuiniger wordt. Dit door middel van de nieuwste technologieën en geavanceerde systemen.

Voor deze functie ga je werken bij de afdeling Klant & Markt. Zij zijn verantwoordelijk voor alle marketing-, verkoop- en relatiemanagementactiviteiten van Liander en Liandon. Ook de afspraken met grote energieleveranciers die energie over ons netwerk naar hun klanten willen laten vervoeren, worden door hen verzorgd.

Het team

Als Database Marketeer kom je te werken bij de afdeling Marketing van Liander en je neemt deel aan het Business Intelligence team. Het Business Intelligence team bestaat uit 8 medewerkers en houd zich enerzijds bezig met marktonderzoek en anderzijds met databaseanalyses. Je komt te werken in een betrokken, open en servicegerichte werksfeer met ambitieuze collega’s. De organisatie opereert in het dynamische speelveld van de veranderende energiemarkt, wat voor professionals interessante uitdagingen oplevert.

Standplaats: Arnhem.

Wat vragen we van een Database Marketeer?

Alliander is op zoek naar een analytisch en communicatief vaardige Database Marketeer, die in staat is zelfstandig te werken van projectintake tot oplevering.

Verder heb je:

  • HBO werk- en denkniveau en marketingkennis op NIMA-A niveau
  • 3-5 jaar relevante werkervaring als Database Marketeer
  • goede kennis van statistische onderzoeksmethoden en ondersteunende ICT-systemen
  • kennis van SAP, SQL en SPSS is een pré
  • je bent ondernemend, innovatief en klant- en marktgericht

Wat bieden we je?

Salarisindicatie: € 2.900,- euro tot € 4.200,- euro bruto per maand. Bij een modern bedrijf passen flexibele arbeidsvoorwaarden. Bij Alliander stel je zelf de voorwaarden samen die passen bij jouw wensen of levensfase. Koop met jouw Persoonlijk Budget Arbeidsvoorwaarden bijvoorbeeld extra verlofuren of laat ze juist uitbetalen. Daar bovenop bieden we je trainingen en persoonlijke ontwikkelprogramma’s aan verzorgd door gerenommeerde opleidingsinstituten of door het Alliander College.

Ben jij de Database Marketeer die wij zoeken?

Voor meer informatie m.b.t. de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Tessa van Doremaele, Teamleider Business Intelligence op telefoonnummer 06-15159496.

Voor meer informatie m.b.t. de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Marcel Rietveld van de afdeling Recruitment op telefoonnummer 06-52607570 of mail direct jouw CV en motivatiebrief naar marcel.rietveld@alliander.com. Vermeld hierbij dan ook jouw salarisindicatie en verdere secundaire arbeidsvoorwaarden.

Screeningbeleid:
Sollicitanten die reageren op vacatures bij Alliander worden gescreend. Deze screening bestaat – afhankelijk van de functie – uit de volgende stappen: het nagaan van referenties, het toetsen van de authenticiteit van identiteitspapieren en diploma’s en het opvragen van een verklaring van het gedrag.
Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!