Mark Zuckerberg teruggepakt door Larry Page

24 oktober 2011, 03:48

Vanaf de lancering van Google+ eind juni had Larry Page, de baas van Google, last van een ventje van een ander bedrijf. Mark Zuckerberg, de baas van Facebook, was namelijk de populairste persoon op Google+. Aangezien Google+ door velen gezien wordt als het antwoord van Google op het immens populaire Facebook deed dat natuurlijk pijn. Zuckerberg heeft zich waarschijnlijk suf gelachen. Maar wat doe je daar nu aan als Google? Ze hadden natuurlijk gewoon de account van Mark Zuckerberg kunnen verwijderen, maar dan was het wereldnieuws geworden. Dus nee, ze hebben iets anders bedacht.

Populair zonder inhoud.

Vanaf het begin is Mark Zuckerberg de populairste persoon op Google+ en hij heeft nog nooit iets gepost op het netwerk. Larry Page is zelf overigens niet echt actief op zijn eigen netwerk, bleek uit een onderzoek dat gehouden is tussen juni en september van dit jaar.

En nu is Larry Page ineens de meest populaire persoon persoon op zijn eigen netwerk. De truc? De Suggested User List.

Aanbevelingen.

De suggested User List zie je op alle netwerken terug. Twitter geeft je suggesties, LinkedIn en ook Facebook geeft je tips over wie je moet volgen. Dit soort lijsten is meestal gebaseerd op de mensen met wie je al een connectie hebt. Op basis van hun connecties krijg je adviezen om je netwerk uit te breiden. Hartstikke handig want als je ‘vrienden’ deze mensen volgen, dan zullen ze wel interessant zijn.

Beetje beïnvloeden.

Larry Page, of in ieder geval iemand bij Google, heeft er voor gezorgd dat Mark Zuckerberg niet op die lijst voorkomt bij Google+. En drie keer raden wie er wel op voorkomt? Inderdaad Larry Page zelf. Met als gevolg dat Page nu eindelijk in meer circels staat of hangt dan Zuckerberg.

Manipulatie?

Ik verwacht dat je binnenkort die posities kunt kopen op die lijst, zodat Google ook met Google+ geld gaat verdienen. Een interessante ontwikkeling die aangeeft hoe we toch weer gemanipuleerd worden. Overigens begrijp ik het wel van Google dat ze Zuckerberg natuurlijk niet bovenaan willen hebben.

Bron: Searchengineland

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

5 Reacties

  Tim Ploumen

  Beste auteur van dit artikel,

  Wat u hier schrijft zijn uw interpretaties die niet kloppen. Ik heb namelijk Mark Zuckerberg wél in de suggested userlist gehad.

  Google heeft ook dit soort trucs niet nodig om groter te worden dan Facebook. Alles Google diensten worden straks geïntegreerd in Google+ en dan is Facebook qua ledenaantal slechts een dwerg bij Google+.

  Het enige wat Google+ dus nodig heeft om groter te worden dan Facebook is: tijd.


  24 oktober 2011 om 09:41
  jeroenmirck

  Ik vind het woord ’terugpakken’ ook niet sterk gekozen: lekker makkelijk om dat op je eigen netwerk te doen. Terugpakken zou het zijn als Larry Page de populairste persoon op Facebook zou worden. En dat gaat nooit gebeuren, want de wijde wereld kent Larry Page niet.

  Voor mij bewijst de populariteit van Larry Page vooral dat Google+ nog met name door internet-specialisten wordt gebruikt. Van veel early adopters in mijn omgeving (van buiten de internetbranche) hoor ik om me heen dat ze zich doodvervelen op G+ omdat veel van hun contacten alweer inactief zijn.

  Natuurlijk kan Google+ nog flink groeien op het enorme ledenbestand van Gmail en Google, maar er is vooral een imagecampagne nodig om G+ interessant te maken voor een breder publiek. Met billboards a la Chrome, kan ik me zomaar voorstellen.


  24 oktober 2011 om 11:12
  jeroenmirck

  @Jan-Willem: Om ‘m nog pakkender te maken, zou ik de punt achter de kop weghalen. Achter koppen hoort geen punt. Punt! 🙂


  24 oktober 2011 om 11:34
  Jan Willem Alphenaar

  @jeroenmirck Goed punt, meteen aangepast.


  24 oktober 2011 om 11:40
  Remco

  Teruggepakt… Persoonlijk denk ik dat Mark het niet veel boeit.


  24 oktober 2011 om 12:13

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!