Vacature: internetmanager bij Windesheim

1 september 2011, 06:56

Afdeling: Marketing en Communicatie
Contractvorm: Bepaalde tijd
FTE: 1

Afdeling
Windesheim richt zich voortdurend op duurzame vernieuwing van het onderwijs, de professionele ontwikkeling van studenten en de innovatie bij bedrijven en instellingen. Daarvoor zijn de primaire processen onderwijs, onderzoek en ondernemen ondergebracht in vier domeinen. De primaire processen worden ondersteund door zes diensten. Een daarvan is de dienst Marketing en Communicatie.

Marketing en Communicatie
De dienst Marketing en Communicatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het strategische marketing- en communicatiebeleid van de hogeschool. De afdeling Communicatie zorgt ervoor dat Windesheim naar buiten toe een herkenbare organisatie is met het duidelijke karakter van een kennisinstelling die midden in de samenleving staat. Naast het positioneren van Windesheim als geheel zet Communicatie verschillende producten van Windesheim in de markt voor de daarbij behorende doelgroepen. Intern levert de afdeling een bijdrage aan goed geïnformeerde en betrokken studenten en medewerkers. Met zijn onderzoek zorgt de dienst ervoor dat er zicht is op kwaliteit, om daarmee het onderwijs en de dienstverlening verder te verbeteren.
Communicatie functioneert als een fullservice communicatieteam met een directe en doelgerichte aanpak. Het team kan worden ingeschakeld voor elk communicatietraject, van advies tot en met de uitvoering. De afdeling is actief over de volle breedte van het communicatievak met specialismen op het gebied van de communicatiedisciplines, vormgeving en online communicatie.

Functie
Als internetmanager ben je de ‘spin in het web’ als het gaat om ons internet. Je werkt vanuit de dienst Marketing en Communicatie. Je bent verantwoordelijk voor het bepalen van de internetstrategie en doelstellingen op basis van de strategische keuzes en doelstellingen van Windesheim en de dienst Marketing en Communicatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen, uitdragen en realiseren van de visie op de inzet van internet. Tezamen met de hoofdredacteur en de webmaster/functioneel beheerder ben je verantwoordelijk voor het redactioneel en functioneel beheer. Je speelt een verbindende rol van de dienst Marketing en Communicatie naar de dienst ICT. Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor alle internet gerelateerde zaken voor de hele organisatie. Je initieert en leidt projecten op het gebied van contentmanagement, online marketing en websiteoptimalisatie. Je bewaakt het budget, de kwaliteit en de planning.

Wat wij vragen

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde, relevante academische opleiding.
  • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als adviseur in een webomgeving.
  • Je hebt ervaring met het leiden van grotere projecten.
  • Je beschikt over uitgebreide kennis van de online communicatie, kent de internetmarkt, bent bedreven met webanalytics, contentmanagementsystemen (Sitecore), zoeken, social media platforms, etc.
  • Je beschikt over goede gesprekstechnieken en bent in staat om op te treden als volwaardig gesprekspartner van het management.
  • Je bent klantvriendelijk en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Kwaliteitsgerichtheid en nauwkeurigheid staan bij jou hoog in het vaandel.
  • Je bent in staat om samen te werken met medewerkers uit diverse geledingen en vindt het leuk om in een professionele onderwijsorganisatie te werken.

Wat wij bieden
Wij bieden je een uitdagende functie binnen een enthousiast en gemotiveerd team waarin samenwerking en persoonlijke ontwikkeling een belangrijke rol spelen. Wij bieden je een tijdelijk contract voor de duur van een jaar. Deze functie valt onder de standaard functiekarakteristiek van Senior Adviseur. Afhankelijk van je opleiding en relevante werkervaring bedraagt het bruto maandsalaris bij een volledig dienstverband maximaal € 4.964 (conform schaal 12 CAO-hbo).

Sollicitatieprocedure
Heb je belangstelling voor deze functie? Edith van Rijssen, directeur Marketing en Communicatie, geeft je graag antwoord op functie-inhoudelijke vragen. Zij is bereikbaar via: ey.van.rijssen@windesheim.nl.

Je kunt tot en met 15 september reageren op deze vacature. Er word zowel intern als extern geworven.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!