Video verslag TEDxTheHagueLIVE

27 juli 2011, 05:45

We kennen het allemaal, TED, Ideas Worth Spreading. Topsprekers over de hele wereld bij elkaar, die spreken over Technology, Entertainment, Design, Business, Science, Culture, Arts, of Global Issues. Eigenlijk is elke TED-Talk de moeite waard om te bekijken, elke spreker weet zijn eigen unieke invalshoek inspirerend over te brengen. Op 13 juli 2011 vond TEDxTheHagueLIVE plaats, en wij van Talk&Do.TV hebben dit met een aantal andere vrijwilligers geproduceerd. In dit artikel publiceren we de video’s die we op het evenement hebben geschoten.

Uiteraard van de 7 sprekers op TEDxTheHagueLIVE. Eva-Maria Westbroek ontving lovende kritieken voor haar optreden als Sieglinde in Wagners Walkure in de Metropolitan Opera te New York. Zij houdt een duopresentatie met haar vader, de geoloog Peter Westbroek. Verder treden op foodie Kathy Voyles, componist/dirigent Merlijn Twaalfhoven, kunstenaar Martin Sjardijn, stadstuinier Rachelle Eerhart en fitnessexpert Richard de Ruijter.

Deze 7 video’s zijn geproduceerd onder de strenge voorwaarden van TED. We hebben de video’s aan TED aangeleverd, en de TED-redactie bepaalt of en wanneer ze op de TED-Global-site komen. Daar hebben wij dus geen invloed op. Je kunt de video’s hier bekijken!

TEDxTheHague – volledige playlist

Rachelle Eerhart – Urban Farmer, Taking a Natural Cycles Perspective

Kathy Voyles – Changing the World One Dinner at a Time

Peter Westbroek – Earth and Wagner!

Eva-Maria Westbroek – Music is a Language

Merlijn Twaalfhoven – A Musical Bridge

Richard de Ruijter – Fitness in 2011

Martin Sjardijn – Earth is Done

Daarnaast produceren we zelf:

interview met organisator Yolanthe Smit;

interviews met de sprekers;

impressie van het evenement;

– “the making of / behind the scenes” video.

Ik kijk terug op een mooi project en een mooi evenement. Ik draag TED een warm hart toe en hiermee heb ik de kans gehad ook een aantal TED-video’s te produceren. Alle TED-bijeenkomsten worden uitsluitend door vrijwilligers en sponsors georganiseerd. Gaaf toch? Vrijwilligers? Er wordt niemand betaald. Een mooi initiatief om aan mee te werken. Wie weet zien we onze video’s later terug op TED Global. De volgende videografen werkten mee aan de TEDx-video’s: Edo van Santen @edovansanten – Talk&Do.TV, Sander Olislagers – AV Direct @av_direct, Walter Brokx – Brokx Media @brokxmedia en Hugo van der Meer – Keyframe Productions @hugovandermeer.

Edo van Santen
De Pitch Trainer Coach Spreker bij edovansanten.nl

Pitcholoog Edo van Santen traint en begeleidt ondernemende mensen. Met krachtiger communicatie en sterkere presentatie. Zowel voor publiek als voor de camera. Nooit meer zenuwen, spreekangst of sprekersangst. Zowel je Elevator Pitch als elke podium- of camera communicatie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!