• Mobile
  wordt gesponsord door

Apple verkoopt voor het eerst meer smartphones dan Nokia

Apple verkoopt voor het eerst meer smartphones dan Nokia

Nokia maakte gisteren haar kwartaal cijfers bekend. Hieruit blijkt dat Nokia het afgelopen kwartaal 16.7 miljoen smartphones heeft verkocht. Gedurende diezelfde periode heeft Apple 20 miljoen iPhones verkocht. Daarmee heeft Apple voor het eerst meer smartphones verkocht dan Nokia. Eerder werd Nokia al van de troon gestoten door Samsung wat betreft de verkoop van mobiele telefoons in West-Europa.

De kwartaalcijfers van gisteren waren 1 grote ‘bad news show’. De verkopen zakten 7 procent ten opzichte van vorig jaar en 11 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. CEO Stephen Elop spreekt over een transitie periode en dat er snel betere tijden zullen aanbreken. Het verhaal van Nokia is wel bekend en bovenstaande ontwikkeling zal dan ook geen verassing zijn. Het lijkt erop dat Nokia een goede keuze heeft gemaakt door Symbian en ook MeeGo te laten vallen en voor Windows Phone te kiezen. Elop beloofde eind van dit jaar de eerste Windows Phone.


Geplaatst in

DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Was dit plaatje niet leuker geweest? apple eet nokia
  Ontopic: was een kwestie van tijd. Nokia heeft een aantal innovaties niet kunnen meenemen in hun smartphones (patentenoorlog) en een veel kleinere userbase waardoor de apps niet zo succesvol zijn als android en apple toestellen.
  Ben benieuwd of ze deze dip überhaupt te boven komen.

  geplaatst op
 • Nokia wordt de nieuwe Wordperfect.
  En de keuze voor Windows Mobile lijkt een vreemde beslissing, maar er zitten wat belangen tussen leden van het management naar ik heb begrepen. Ik voorspel dat Nokia over een paar jaar niet meer bestaat.
  Nu verdienen ze goed aan de patenten die door Apple gebruikt worden voor de iPhone (gerucht is dat Nokia 15 euro per verkochte iPhone krijgt) maar dat zal nooit voldoende zijn om een wereldspeler te blijven.

  geplaatst op
 • @Jan-Willem, dat is niet zo'n ongelofelijk gewaagde voorspelling, dat Nokia over een paar jaar niet meer bestaat. De vraag is: in welke vorm verdwijnt het? Neemt bijvoorbeeld Microsoft het over? En indien dat ze is, bestaat Microsoft over... 10 jaar nog?

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.