Apple verkoopt voor het eerst meer smartphones dan Nokia

22 juli 2011, 05:15

Nokia maakte gisteren haar kwartaal cijfers bekend. Hieruit blijkt dat Nokia het afgelopen kwartaal 16.7 miljoen smartphones heeft verkocht. Gedurende diezelfde periode heeft Apple 20 miljoen iPhones verkocht. Daarmee heeft Apple voor het eerst meer smartphones verkocht dan Nokia. Eerder werd Nokia al van de troon gestoten door Samsung wat betreft de verkoop van mobiele telefoons in West-Europa.

De kwartaalcijfers van gisteren waren 1 grote ‘bad news show’. De verkopen zakten 7 procent ten opzichte van vorig jaar en 11 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van dit jaar. CEO Stephen Elop spreekt over een transitie periode en dat er snel betere tijden zullen aanbreken. Het verhaal van Nokia is wel bekend en bovenstaande ontwikkeling zal dan ook geen verassing zijn. Het lijkt erop dat Nokia een goede keuze heeft gemaakt door Symbian en ook MeeGo te laten vallen en voor Windows Phone te kiezen. Elop beloofde eind van dit jaar de eerste Windows Phone.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

2 Reacties

  Jan Willem Alphenaar

  Nokia wordt de nieuwe Wordperfect.

  En de keuze voor Windows Mobile lijkt een vreemde beslissing, maar er zitten wat belangen tussen leden van het management naar ik heb begrepen. Ik voorspel dat Nokia over een paar jaar niet meer bestaat.

  Nu verdienen ze goed aan de patenten die door Apple gebruikt worden voor de iPhone (gerucht is dat Nokia 15 euro per verkochte iPhone krijgt) maar dat zal nooit voldoende zijn om een wereldspeler te blijven.


  22 juli 2011 om 18:54
  chi666

  @Jan-Willem, dat is niet zo’n ongelofelijk gewaagde voorspelling, dat Nokia over een paar jaar niet meer bestaat. De vraag is: in welke vorm verdwijnt het? Neemt bijvoorbeeld Microsoft het over? En indien dat ze is, bestaat Microsoft over… 10 jaar nog?


  23 juli 2011 om 05:36

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!