Skypen met je Facebook matties

6 juli 2011, 17:53

Er werd al lang over gespeculeerd. Eigenlijk wist iedereen het al, maar sinds vandaag is het officieel. Skype is nu geïntegreerd in Facebook. Tijdens een persconferentie van twee uur geleden is het officieel gelanceerd. Een toegevoegde waarde aan Facebook. Nu kun je met al je vrienden waar ook ter wereld videobellen. Of je vanuit Facebook ook direct naar mensen kunt bellen met Skype voor Android is nog niet bekend.

Hieronder de persconferentie waar onder andere Marc Zuckerberg ook praat over hoe betrouwbaar hij Microsoft als partner vindt. Daarnaast komt Tony Bates aan het woord.

De persconferentie begint pas bij 6:00. Overigens leuk om de paarse MacBook van Marc te zien terwijl hij de samenwerking met Microsoft aankondigt.

Tony Bates heeft er ook op zijn eigen YouTube kanaal een stukje over te vertellen.

Uiteraard heb ik het meteen zelf geïnstalleerd, maar helaas. Slechts 1 van mijn vriendjes heeft het ook geïnstalleerd en die was offline. Dus ik zal of beter mijn vriendjes moeten selecteren of even wachten tot ik het kan testen.

Als het het zelf wilt proberen, ga je gang en ‘give me a call’.

Ook leuk om te melden is dat Facebook officieel bekend heeft gemaakt op de 750.000.000 leden te zitten.

Of deze functie ook onderdeel is van de strijd tegen Google, die in Google+ een soortgelijke functie heeft, weet ik niet. Maar het lijkt alsof de grote consolidatie-slag tussen de internetgiganten echt begonnen is.

Jan Willem Alphenaar is trainer en consultant voor het inzetten van LinkedIn voor marketing en sales. Als LinkedIn Trainer traint hij organisaties in Europa. Met zijn bedrijf Next Business Academy ondersteunt hij organisaties op het gebied van Social Selling, Advertising, Lead Generation en Content Marketing. Onder de noemen Next Business Agency ondersteunt hij met zijn team organisaties bij LinkedIn marketing en advertising.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!