Sociaal netwerk gedrag wereldwijd

Sociaal netwerk gedrag wereldwijd

Zo nu en dan komt er een toffe visualisatie voorbij die je niet kunt laten schieten. Zo stuitte ik vanochtend op de “Global Map of Social Networking 2011”: een infographic die sociale netwerk activiteit plot op een wereldkaart. Ook Nederland is opgenomen. Volgens de cijfers, gebaseerd op onderzoek van Trendstream, zijn er 6.3 miljoen actieve sociale netwerkgebruikers, maar doen we niet veel aan content sharing en berichten/emails sturen.

Opvallend is dat Nederland qua gebruikspenetratie dus onder het gemiddelde scoort, wat veel onderzoeken tegenspreekt (zowel bereik als gebruik).

Als we kijken naar het gebruik zien we dat opkomende markten erg actief zijn op sociale netwerken. Ze zijn actief in berichtverkeer, het delen van content en betrokken in groepen. Hoewel de activiteit in ontwikkelde landen vaak min of meer gelijk is, valt er wel onderscheid te maken in type gebruik. Zo zijn gebruikers in Noord-Amerika, Canada, Japan, Zuid Korea en EU landen vaak actieve mailers of content delers, maar niet beide.

 

 

GlobalWebIndex spreekt zelf van tegenstrijdige resultaten wanneer men kijkt naar de verdeling per activiteit. Het is algemeen aanvaard dat mensen actief zijn op sociale netwerken voor de interactie met vrienden bekenden. De daadwerkelijke gebruikersacties wijzen er echter op dat gebruikers drukker zijn met het delen van content. Daarnaast concludeert het dat het social media gebruik tussen verschillende netwerken (Facebook, Orkut, Qzone) weinig verschilt.


Geplaatst in

DelenEr zijn 0 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.