Zanox neemt M4N over

6 juni 2011, 10:09

Zanox neemt 100% procent van de aandelen van het Nederlandse affiliate netwerk M4N over. Het overnamebedrag is onbekend. De overname maakt deel uit van de internationale groeistrategie van het bedrijf en maakt Zanox marktleider in de Benelux. Roger Kenbeek, algemeen directeur van zanox Benelux en Thomas Joosten, algemeen directeur en medeoprichter van M4N, vormen vanaf vandaag gezamenlijk het management van de nieuwe onderneming en focussen op de optimale integratie van beide partijen.

Zanox opende onlangs nog een kantoor in Turkije. Momenteel heeft het bedrijf 12 kantoren in Europa.

M4N heeft 53 medewerkers in dienst, ongeveer 450 adverteerders en 2.700 publishers in het netwerk en realiseerde in 2010 een omzet van 17,9 miljoen euro. Het netwerk stond in 2010 voor de vierde keer in de Deloitte Technology Fast50 en won de FD Gazellen Award 2010. De twee oprichters, Thomas Joosten (CEO) en Klaas Joosten (CTO) blijven werkzaam in het nieuwe bedrijf.

Het acquisitieproces heeft ruim 6 maanden geduurd. Roger Kenbeek: “Zij (M4N, red,) hebben gekeken welke club het beste bij hen past om in deze markt verder te kunnen groeien. Wij maken zelf onderdeel uit van Axel Spinger, een uitgever die nu veel online acquisities in Europa doet”.

Danny Oosterveer
Data-gedreven digital marketeer bij Datasexual

Data-gedreven digital marketeer. Resident bij Amdax en Woonduurzaam. Daarnaast vertel ik vaak als spreker over data-gedreven marketing. Auteur van het boek Data-bedreven marketing. Eén van de twee Groene Nerds.

Categorie
Tags

1 Reactie

    Klaas Joosten

    Na mijn avontuur met M4N en zanox ben ik nu weer nieuwe startup begonnen ZEEF.com.

    Dit is een international model wat je kunt vergelijken met Startpagina.nl, maar dan met concurrentie tussen de “experts”. Ook hebben we hier een affiliate model aan gekoppeld. Verder hebben we ook een advertentie-model waarbij gebruikers de link blokjes ook op hun eigen pagina kunnen zetten. Het leukste van ZEEF is dat je de ranking kan gaan volgen van alle link lijstjes van anderen.


    6 september 2013 om 23:28

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!