Twitter laat je in timeline van anderen gluren

Twitter laat je in timeline van anderen gluren

Twitter heeft zojuist in een tweet aangekondigd een nieuwe functie te hebben geïntroduceerd wat het mogelijk maakt om de stream van mede-twitteraars te bekijken. Zo kun je Twitter bekijken door de ogen van andere tweeps. De nieuwe functie is per direct beschikbaar. De nieuwe functie maakt het eenvoudiger om andere waardevolle accounts te ontdekken, omdat je nu niet alleen de tweeps kunt zien maar ook de kwaliteit van de content.

De nieuwe functie van Twitter bevindt zich onder het “Following” menu wanneer je de profielpagina van een Twitteraar bezoekt. Onder following kun je nu kiezen om de lijst van gevolgde mensen te bekijken, of de daadwerkelijke timeline in te zien.

 

In onderstaande afbeelding kun je zo meegluren in de timeline van @marketingfacts. In de rechterbovenhoek deze pagina zit nog een extra bonus. Een shuffleknop waarmee je random overschakelt naar een andere Twitteraar die je volgt.

 

Het is een roerig weekje voor Twitter. Eerder deze week bevestigde het de overname van Tweetdeck, en introduceerde het email notificaties voor @-mentions.


Geplaatst in

DelenEr zijn 7 reacties op dit artikel

 • Leuke functionaliteit, maar zie nog niet helemaal de waarde hiervan. Snap dat je er interessante Twitteraars mee zou kunnen ontdekken, maar of dit nou de meest handige manier is?

  geplaatst op
 • Deze functie bestond in Twitter in 2007 en was toen 'heel normaal'. Vermoedelijk omwille van diverse capaciteitsproblemen is die functie toen uitgezet.
  Ook de mogelijkheden van Search werden langzaam aan minder. Tot ze een firma overnamen die searchen beter beheerste dan Twitter zelf.
  De periode waarin tweets in de searchmodus 'opvraagbaar' waren werd ook meer en meer teruggebracht. Het is 3 maanden geweest. In 2011 staat het op 3 dagen.
  Is er een bewijs, of zijn er aanwijzingen dat Twitter alle tweets bewaart (ook al zijn ze niet opvraagbaar)?

  geplaatst op
 • @Guido Z: dat dacht ik al. Ooit heb ik het al eens gezien dacht ik, maar ik kon het opeens nergens meer vinden. Het maakte het wel makkelijk om een dicussie tussen 2 personen snel inzichtelijk te krijgen.

  geplaatst op
 • Ik vraag me af hoe vaak ik dat ga gebruiken. Voor ontdekking van nieuwe volgers lijkt mij dit niet de meest makkelijke manier. Ik zou dan liever van een gebruiker willen zien wie zijn de die hard fans of op basis van interesse(s) van die persoon meer mensen zien. Dus eigenlijk een koppeling met de gegevens van Klout.

  Dan maak je het weer een stuk relevanter naar mijn inziens.

  geplaatst op
 • Nou nog een mogelijkheid om dit soort lijsten met gebruikers te zoeken, inclusief mijn eigen followers en followings

  geplaatst op
 • *doorzoeken

  geplaatst op
 • Heel aardig weer van twitter, om zo met ons mee te denken. Ik zie het ook niet als gluren, het leidt allemaal tot een beter begrip over en weer. Het wordt soms wel een beetje hogere wiskunde, voor de alpha's onder ons ;-)

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.