Vacature: Online Campaigner bij Oxfam Novib

20 mei 2011, 03:07

Armoede de wereld uithelpen, daar zet Oxfam Novib zich dagelijks voor in. Dat doen we vanuit de overtuiging dat mensen heel goed in staat zijn om zelf een bestaan zonder armoede op te bouwen, als zij maar de kans krijgen. Daarom steunen we lokale projecten in ontwikkelingslanden, lobbyen we bij overheden en bedrijven om rekening te houden met de belangen van de armsten en voeren we campagnes om ook het Nederlandse publiek bij ons werk te betrekken.

Het team Populair Campaigning zoekt per direct

Online Campaigner

32 uur per week

voor de duur van 1 jaar

Oxfam Novib zoekt voor de afdeling Popular Campaigning een Online Campaigner die aan de start wil staan van onze nieuwe online campagnes. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe Groene Sint campagne of een redesign en uitbreiding van onze vrijwilligerscommunity Doenersnet. Je werkt tevens samen met andere Oxfams in internationale campagnes rondom verschillende thema’s.

Voel jij je aangesproken en ben jij op de hoogte van de allerlaatste online trends. Heb je ervaring in het opzetten van online campagnes, briefings schrijven en aansturen van een bureau? Dan zijn we op zoek naar jou.

Voel jij je aangesproken en ben jij op de hoogte van de allerlaatste online trends. Heb je ervaring in het opzetten van online campagnes, briefings schrijven en aansturen van een bureau? Dan zijn we op zoek naar jou.

Wat ga je doen?

 • je adviseert je collega campaigers over vernieuwende en effectieve vormen van online campagnevoeren;
 • in overleg met het team zet je het online deel van campagnes op en fungeer je als creatieve online consultant;
 • je vertaalt lastige onderwerpen als ‘eerlijke handel’ en ‘de verwezenlijking van de millenniumdoelen’ om zo via internet met een groot publiek in contact te komen;
 • je bent verantwoordelijk voor het projectmanagement (hanteren planningsinstrument; coördinatie activiteiten; kwaliteitsbewaking; resultaatsverantwoordelijkheid) en het bewaken en het behalen van communicatie- en campagnedoelstellingen;
 • je bent mede verantwoordelijk voor het succes en de groei van de online vrijwilligerscommunity;
 • je werkt, samen met collega’s van andere Oxfams, mee aan de internationale campagnes.

Voor meer informatie over ons werk, kijk op

http://www.oxfam.org/en/campaigns/health-education

http://www.voicehub.org

http://genoegisgenoeg.nu/

Jij hebt

 • een relevante opleiding op HBO/WO opleiding met ca. 3 jaar relevante werkervaring
 • ervaring met het voeren van online campagnes en het opzetten van online sociale communities;
 • kennis van en ervaring met online communicatie, redactiewerk en statistische analyses;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • kennis van en ervaring met het mobiliseren en activeren van mensen;
 • affiniteit met de doelstelling van Oxfam Novib.

Wij

Bieden een maximaal salaris van € 3.554,00 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek en daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Je komt te werken in een goed veelzijdig team, dat creatief, gedreven en ambitieus te werk gaat en voorop wil lopen in de branche.

Sollicitatieprocedure

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan uiterlijk 4 juni 2011 je sollicitatiebrief voorzien van je CV en onder vermelding van vacaturenummer 5-4680 (in je brief en in de email) naar {encode=”jobs@oxfamnovib.nl” title=”jobs@oxfamnovib.nl”} ter attentie van Elvira Hautvast. Vragen kun je stellen aan je toekomstige collega Jurr via @jurr of 070 – 3422 237.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!