Advertorial: Creatieve sector Amsterdam staat te huur!

17 mei 2011, 09:00

Om de bureauwereld te prikkelen en warm te laten lopen voor het Alfabetgebouw, is vandaag de creatieve sector in Amsterdam massaal ‘te huur’ gezet met herkenbare makelaarsborden. Ze verwijzen naar waaromstaatditpandtehuur.nl, waar het Alfabetgebouw in de Minervahaven in de spotlight staat.

De hoge huisvestingseisen van de creatieve sector en het schaarse koopaanbod voor kantoor- en bedrijfslofts zetten de markt in die sector onder druk. Het eisenpakket lijkt onrealistisch: een broedplaats die creatief, ruimtelijk en inspirerend is, met onderscheidend ontwerp op een A-locatie en toch bereikbaar. Met het Alfabetgebouw is Amsterdam in 2012 zo’n creatieve hotspot rijker. Het gebouw, ontworpen door gerenommeerde architecten van MVRDV, biedt ruimte voor bedrijven in de creatieve sector en wordt volledig duurzaam ontwikkeld door NIC.

Minervahaven maakt Amsterdam creatieve hoofdstad

Het Alfabetgebouw sluit naadloos aan op intenties en ambities van de stad om de creatieve hoofdstad van de wereld te worden. Het nieuwe profiel van Minervahaven Amsterdam gaat hierbij de functie vervullen van hub voor de creatieve industrie. De Minervahaven moet het epicentrum van kunst, cultuur en media worden. Laurens van Doorn, directeur van NIC:

“Het ruige industriële karakter van de haven, het uitzicht over het IJ en de bereikbaarheid maken het een gewilde locatie. Een gebied met historie maar vooral met toekomst.”

Creatieve sector Amsterdam verhuist

De creatieve sector in Amsterdam kan alvast de huur opzeggen van hun huidige bedrijfspand. De 75 bedrijven die vandaag het speciale makelaarsbord op de gevel kregen, behoren in ieder geval tot de doelgroep van het Alfabetgebouw. Kleine en middelgrote creatieve bedrijven kunnen vanaf nu intekenen op de koop van een unit in het Alfabetgebouw. De QR code op de makelaarsborden geeft geïnteresseerden alvast een virtuele tour door het gebouw.

Antwoord op hoge eisen ligt in de Minervahaven

Het Alfabetgebouw is een van de weinige koopmogelijkheden voor het MKB dat voldoet aan de eisen van de sector en die van de toekomst. Creatieve ondernemers kunnen een deel – een letter – maar ook een hele verdieping – een letterreeks – kopen. De voorgevel bestaat uit betonpanelen waarin het raam de vorm van een letter uit het alfabet aanneemt. De inrichting staat volledig in dienst van openheid en ruimtelijkheid om optimale werkomstandigheden te creëren. De esthetiek is utilitair, de kleur- en materiaalkeuze is puur en rauw met onbewerkt beton, aluminium en staal.

Duurzaam

Het project Minervahaven, waar het Alfabetgebouw onderdeel van is, wordt ‘groen’ ontwikkeld. Daarmee stimuleert de gemeente het maatschappelijke bewustzijn onder de gebruikers. Het Alfabetgebouw biedt ondernemers duurzame gebruiksmogelijkheden. Het gebouw wordt bijvoorbeeld uitgerust met energiearme installaties; het voordeel van duurzame luchtverwarming, luchtkoeling en solarpanelen komt ten goede aan de eindgebruikers.

Thonik bezit A tot en met F

De creatieve hotspot wordt naar verwachting halverwege 2012 opgeleverd. Designbureau Thonik is de eerste koper en de trotse eigenaar van de letters A tot en met F op de geletterde gevel. Thomas Widdershoven:

“Eindelijk zijn er in Amsterdam voor creatieve ondernemers wel geschikte kantoor- en bedrijfslofts te koop! Kopen is voor ons vele malen interessanter dan huren, maar het aanbod is zo beperkt. Creatieve bedrijven zijn stuk voor stuk op zoek naar ruimtelijkheid en een gebouw met een eigen smoel op de beste locatie. Het liefst een verzamelplek voor creatieve geesten, want dat levert een goede energie op. Met het Alfabetgebouw is de bureauwereld zo’n plek rijker. Grote mooie ruimtes, praktische indeling en onderscheidende architectuur. Persoonlijk ben ik verliefd op het werk van MVRDV, het past bij Thonik.”

Meer weten?

Meer informatie kan je vinden op www.alfabetgebouw.nl.

Redactie
Hoofdredactie bij Marketingfacts

De postings op de site worden door de redactie beoordeeld en ingepland en als we er tijd voor vinden, schrijven we zelf een artikel. Als redactie zijn we ook verantwoordelijk voor de samenstelling van het NIMA Marketingfacts Jaarboek en we treden ook geregeld op als moderator of presentator bij events met vakgenoten. In het colofon vind je onze contactgegevens.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!