Vacature: Online Brand Manager bij Sanoma Media

17 mei 2011, 04:01

Het Cluster Vrouwen van Sanoma Media in Hoofddorp bestaat uit de merken Libelle, Margriet, esta en Zin. Ter ondersteuning van onze tijdschrifttitels en merkextensies zijn we op zoek naar een Online Brand Manager (36 uur per week)

Als online brand manager ben je mede verantwoordelijk voor alle online marketing activiteiten van de merken Libelle, Margriet, esta, Zin en bijbehorende merkextensies. Het betreft een nieuwe, innovatieve functie. De online brandmanager werkt nauw samen met de marketing afdelingen en hoofdredacties en rapporteert aan de uitgever.

De functie

Je maakt de vertaalslag van merkstrategie naar online marketing strategie. Zo weet je de brug te slaan tussen mensen, merken en media en lever je een bijdrage aan de doelstellingen van het vrouwen cluster.

Je bewaakt het gezicht en de uitstraling van onze merken op internet. Je stuurt op kwaliteit en resultaat, maakt analyses en rapportages en vertaalt resultaten naar de business. Je treedt op als inspirator, sparringpartner en adviseur en begeleidt collega’s bij de inzet van online marketing en social media.

Je bent o.a. verantwoordelijk voor:

 • Het maken en uitvoeren van online marketing plannen voor de merken Libelle, Margriet, esta en Zin;
 • De creatie van relevante redactionele en commerciële uitingen;
 • Het opbouwen en onderhouden van dialoog en relaties middels online netwerken;
 • Monitoren, analyseren van w.o.m en rapporteren van statistieken;

Je profiel:

 • Je bent een creatieve, innovatieve, online marketeer
 • Je hebt aantoonbare ervaring met SEA, affiliate marketing en social media marketing
 • Je bent conceptueel en beschikt over crossmediaal inzicht
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 – 10 jaar relevante ervaring;
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je beschikt over uitstekende redactionele vaardigheden;
 • Ervaring in de mediabranche en/of het werken bij a-merken is een pré;
 • Je beschikt over goede analytische vaardigheden, je bent zelfstandig, doortastend en besluitvaardig;
 • Je bent initiatiefrijk en gewend zelfstandig te werken;

Heb je interesse?Je schriftelijke sollicitatie voorzien van een CV graag vóór 10 juni 2011 sturen naar Sanne Walvisch (a.i. Online brand manager Vrouwen), {encode=”Sanne.Walvisch@sanomamedia.nl” title=”Sanne.Walvisch@sanomamedia.nl”}. Voor meer informatie kun je bellen naar telefoonnummer 023-556 4636

Sanoma Media Netherlands

Sanoma Media is met haar publiekstijdschriften, custom media magazines, events, websites, mobiele sites, mobiele apps en iPad apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma Media bereikt met al haar media circa 90% van de Nederlandse bevolking (13+) en 80% van alle internetters (13+) in Nederland. Lezers en bezoekers waarmee Sanoma Media generaties lang een (h)echt contact heeft opgebouwd.

Het portfolio van Sanoma bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken waaronder AutoWeek, Donald Duck, delicious., Flow, Kieskeurig.nl, Libelle, Margriet, NU.nl, Viva, Vrouwonline.nl, SchoolBANK.nl en Startpagina.nl.

Sanoma Media positioneert zich als een grensverleggend mediahuis, dat met haar expertise, creativiteit en aansprekende content adverteerders de juiste context biedt om hun doelstelling te realiseren. Meer informatie over Sanoma Media Netherlands vind je op www.sanomamedia.nl

Volg ons op Twitter: twitter.com/SanomaMediaNL

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!