YouTube oprichters kopen Delicious van Yahoo

28 april 2011, 03:51

Delicious.com, de bookmarksite die door Yahoo alweer een tijd geleden in de verkoop werd gedaan of om zeep geholpen, is in handen van AVOS beland, een nieuw internetbedrijf van YouTube-oprichters Chad Hurley en Steve Chen. Het idee van de videomiljonairs is het uitbouwen en verbeteren van de service voor de al bestaande community.Chad Hurley, CEO van AVOS:

“We’re excited to work with this fantastic community and take Delicious to the next level. We see a tremendous opportunity to simplify the way users save and share content they discover anywhere on the web.”

Chen en Hurley gaan terug naar hun roots, zetelen met het nieuwe bedrijf in het centrum van San Mateo, California, een paar blokken verwijderd van de plek waar ze YouTube begonnen. Heel benieuwd of ze wél kansen creëren voor Delicious en of ze de dienst rendabel kunnen krijgen. Gebruikers kunnen in ieder geval weer ademhalen. Sinds gisteren wordt gevraagd om toestemming voor het overzetten van profielinformatie, aldus The Guardian.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

  Sander peters

  Ik meldde me altijd aan op delicious met mijn yahoo account.

  Dit kan dus nu niet meer.

  Maar hoe kan ik nu dan mijn links beheren? Weet iemand dit?

  of moet ik helemaal opnieuw beginnen?

  Ik hoop ’t niet.

  Groetjes

  Sander


  27 september 2011 om 12:26

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!