Vacature: Webanalist bij eFocus

2 maart 2011, 06:14

Utrecht/Amsterdam

eFocus, het fullservice internetbureau in Utrecht en Amsterdam, is op zoek naar een resultaatgerichte Webanalist die ons team komt versterken. Heb je een afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau, ben je in staat om met behulp van webanalyse tot concrete verbetervoorstellen voor onze opdrachtgevers te komen, en zie je het als een uitdaging om hiermee aan het succes van gevarieerde opdrachtgevers als AFM, Mona, Rabobank en EMI Music te bouwen? Ben je bovendien op zoek naar een afwisselende baan in een informeel en enthousiast team? Lees dan snel verder!

Jouw werk als Webanalist

Als Webanalist ben je de expert op het gebied van webanalyse en daardoor als geen ander in staat om data om te zetten tot actionable insights zodat hiermee de performance van online (marketing) activiteiten verbeterd kan worden.

Je stelt samen met de opdrachtgever de performance indicatoren vast waarover gerapporteerd moet worden. Als Webanalist stel je vervolgens ook de wijze vast waarop de benodigde (k)pi´s  door jezelf, of door je collega’s inzichtelijk aan de opdrachtgever gerapporteerd worden. Je zorgt voor een optimale inzet van de benodigde methodieken en systemen om (test)gegevens te verzamelen, te analyseren en hierover te rapporteren. Je adviseert hiertoe de opdrachtgever, stelt meet- en testplannen op begeleidt de implementatie van (web)analytics-, test en rapportagesystemen.

Je analyseert de verzamelde data en in samenwerking met je collega’s stel je een onderbouwd verbeteradvies op. Je bent hierbij in staat om verschillende type data (kwantitatief, kwalitatief, branche, markt, concurrentie, financieel, ..) te combineren en deze om te zetten in actionable insights voor de opdrachtgever!

Welke eigenschappen heb jij als Webanalist?

Je werkt nauwkeurig en handelt proactief.  Je beschikt over uitstekende analytische vaardigheden en bent betrokken bij je opdrachtgevers en je team. Jouw doel is om opdrachtgevers steeds betere resultaten te laten halen. Verder vragen wij het volgende van je:

• Een afgeronde opleiding op minimaal Hbo-niveau

• Minimaal 4 jaar relevante werkervaring

• Aantoonbare ervaring met de inzet van webanalyse voor diverse opdrachtgevers

• Goede adviesvaardigheden en een scherp, analytisch vermogen

• Up-to-date kennis van webanalyse

• Uitgebreide kennis van webanalyse tools

• Je bent (uiteraard) een Google Analytics Individual

• Bureau ervaring is een pre

• SiteStat certificering is een pre

• Basiskennis van de PHP en .NET programmeertalen is een pre

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris baseren wij niet alleen op je leeftijd en opleiding, maar vooral op de ervaring die je meebrengt. De secundaire arbeidsvoorwaarden bestaan uit een goede pensioenregeling, een spaarloonregeling en collectieve zorgverzekering. Daarnaast is er ruimte bij ons voor flexibele werktijden en de mogelijkheid om parttime te werken (32 tot 40 uur) en krijg je, indien nodig in jouw functie, een gsm, die je ook privé mag gebruiken.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van onze arbeidsvoorwaarden.

Fullservice Internetbureau

eFocus is een fullservice internetbureau gevestigd in Utrecht en Amsterdam. We ontwikkelen websites en verzorgen online marketing en conversie optimalisatie. Alles draait in onze aanpak om het behalen van online effect. eFocus biedt jou uitdagende projecten, een professioneel maar gezellig team en veel ruimte om zelf richting te geven aan je functie.

Samen met Cure4Finance, Diago, KREM, Medicore en Nines maakt eFocus onderdeel uit van eFocus Groep. De bijna 200 collega’s van eFocus Groep zijn ondernemend, plezierig ambitieus en hebben passie voor hun vak.

Interesse

Solliciteren kan via deze link.

Is eFocus wel het bedrijf voor je, maar de webanalist misschien niet je functie? Wij zoeken o.a. ook nog een E-mail marketeer en een SEO consultant.

Op zoek naar een baan in Marketing? Bij Marketingfacts Jobs vind je de leukste marketing- en communicatievacatures.

Categorie

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!