Boekrecensie: De conversation manager (Van Belleghem)

Boekrecensie: De conversation manager (Van Belleghem)
,
@mijkepost

De conversation manager is al even uit en auteur en Marketingfacts-blogger Steven van Belleghem won de vakliteratuurprijs 2010, uitgereikt door het PIM, Platform Innovatie in Marketing. Uiteraard was de titel me al wel opgevallen, maar tot een bespreking kwam het gek genoeg nog niet. Met dit nieuwe wapenfeit voor de auteur en het bureau waar hij werkt, InSites Consulting, een geactualiseerde editie van het boek en de daverende presentatie tijdens de avond van de prijsuitreiking, konden en wilden we er niet langer omheen.

Het boek biedt allereerst een heerlijk archief vol beste en leukste cases sinds het vallen van de marketingmuur, zoals de introductie van Harry Potter-attracties in Orlando, schoenensite Zappos en de geboorte van babyolifant Kai Mook in de Antwerpse dierentuin. Verder legt de auteur een nieuwe strategische aanpak uit waarbij luisteren, participeren en faciliteren komen in plaats van zenden en grp’s. De nieuwe conversatiecompetentie vraagt om meer flexibiliteit in denken, budget en planning; een kans kan zich immers elk moment voordoen en het is de kunst om deze te spotten of, liever nog, samen met de klant te creëren. De conversatiemarketeer faciliteert het scheppen van verhalen rondom het merk en daarbij draait het niet om het merk, maar om de mens/klant. De traditionele aanpak wordt niet overboord gegooid, maar de auteur benadrukt wel dat het relatief steeds duurder wordt en dat het verhaal over het bereik daarbij steeds minder makkelijk verkoopt. De omwenteling zelf is niet nieuw, maar Van Belleghem geeft hem wel mooi smoel!

De conversation manager
Steven van Belleghem
Van Duuren Media 2010
223 pagina’s

Zie ook:
De Persoonlijkheid van de Conversation Manager - Deel 1
De Persoonlijkheid van de Conversation Manager - Deel 2
De Persoonlijkheid van de Conversation Manager - Deel 3

Deze uitgebreide boekrecensie van De Conversation Manager door Erik van Roekel

 


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.