Jeroen de Bakker over het programmeren van merken

Jeroen de Bakker over het programmeren van merken
, Energize
@klaasweima

Jeroen de Bakker is een van de bekendere digitale merkstrategen van Nederland. Ook hij heeft zijn eigen podcast, 10Minuten genaamd die op Marketingfacts is te beluisteren. Hij bedacht samen met strateeg Mary Hoogerbrugge het brand programming concept, waar Matthijs hem eerder over ondervraagde. Nodig tijd om Jeroen een aan de tand te voelen voor de SparkCast. Beluister of download hem hier.

Jeroen heeft sinds een paar jaar het maken van digitale campagnes verruilt voor digitale formats met een lange termijn focus. Het liefst maakt hij een branded utility voor een aansprekend merk. Amstel Teamlink en Wieckse Zonnerader zijn daar mooie voorbeelden van. Deze SparkCast gaat natuurlijk dieper in op brand programming en branded utilities. Maar Jeroen stelt zich ook kwetsbaar op. Wat was zijn grootste fout in zijn carrière? Ook laat Jeroen zijn licht schijnen over de digitale trends in 2011. Naast locatiegebaseerde diensten gelooft Jeroen heilig in social tv.

In het -Engelstalige- gesprek o.a. de volgende onderwerpen:

1. Is brand programming niet weer een nieuw trucje om marketingbudget los te peuteren?
2. Waarom relevantie juist nu zo belangrijk is. En betekent merkrelevantie nu eigenlijk?
3. Alternatieve vormen voor het genereren van merkbekendheid, in plaats van onderbreking.
4. De digitale trends van dit moment. Welke ontwikkelingen moeten we van Jeroen in de gaten houden?
5. Jeroen’s favoriete lijstje van interactieve bureaus.

Alle SparkCast zijn ook te downloaden via iTunes. Je kunt je gratis abonneren voor de podcast feed.


DelenEr zijn 3 reacties op dit artikel

 • Hi Klaas,

  Dank voor de poscast.
  Ik hed gehoopt op een nieuwer verhaal van Jeroen de B waarin hij bijvoorbeeld dieper ingaat op Brand programming- maar daar kun je wellicht ook niet veel aan doen.

  Waar je wel iets aan kunt doen is dat in Safari de pauze-knop nu niet de stream pauzeert, maar bij het begin weer laat afspelen... en je niet delen kunt skippen (omdaat hij dan weer van voor af aan afspeelt.)
  Wellicht dat je de knop laat doen wat de gebruiker er van verwacht.... en dat je niet "vooruit kunt spoelen" in de stream is nogal jammer (en zorgt er voor dat je nu niet kunt zien wat mensen wel/niet interessant vinden)

  gr,

  Eric

  geplaatst op
 • Hi Eric,

  Dank voor je feedback. Als je meer wilt weten over brand programming kun je natuurlijk eens kijken op: http://brandprogramming.nl/ of anders Jeroen even een mailtje sturen met je vragen. Hij zal vast en zeker met een reactie komen.

  Dank ook voor je feedback over de player. We nemen dit mee in het design van onze nieuwe site (31-3 live).

  Groet,

  Klaas

  geplaatst op
 • Eric,

  Je kunt nu scrollen in de plash player. Ga naar energize.nl/sparkcast en houd je muis ingedrukt en sleep binnen de opname om verder te scrollen.

  Klaas

  geplaatst op

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.