Een klein stipje in een zee van blauw

Een klein stipje in een zee van blauw

“Zo’n 2000 jaar geleden was heel Gallië (zo heette Frankrijk toen) bezet door soldaten van Caesar, de Romeinse veldheer. Héél Gallië ? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omringende legerplaatsen bepaald niet gemakkelijk…” Zie je dat kleine, lichtblauwe stipje of vlekje daar, ergens in dat grote, blauwe vlak? Dat is Hyves, een Nederlandse nederzetting. Ze blijven moedig weerstand houden tegen de grote blauwe reus die zo hard op weg is om héél Gallië onder de voet te lopen :

De tip kwam van @wouterglaser van Hyves, de maker van bovenstaande social wereldkaart is Vincenzo Cosensa, de quote hierboven is natuurlijk afkomstig uit de boeken van Asterix & Obelix. Mooi plaatje om langer naar te kijken en te mijmeren.

Over hoe blauw de wereld wordt of blijft. Of ze daar in China nog een keer massaal overstappen van QZone naar Facebook. Of die gekke Russen als ze nuchter zijn misschien ooit gaan denken: dat Hyves, dat vinden wij eigenlijk helemaal te gek en we gaan nu met zijn allen dáárheen want Vkontakte, dat is écht zó 2000 and late. Of de Iraniërs ooit nog afstappen van Cloob. Of en hoe snel de kaart van Afrika verder ingekleurd raakt als de oorlogen voorbij zijn. Wat ze daar in Brazilië toch moeten met Orkut.


Geplaatst in

DelenEr zijn 1 reacties op dit artikel

Plaats zelf een reactie

Log in zodat je (in het vervolg) nóg sneller kunt reageren

Vul jouw naam in.
Vul jouw e-mailadres in. Vul een geldig e-mailadres in.
Vul jouw reactie in.

Herhaal de tekens die je ziet in de afbeelding hieronder


Let op: je reactie blijft voor altijd staan. We verwijderen deze dus later niet als je op zoek bent naar een nieuwe werkgever (of schoonmoeder). Reacties die beledigend zijn of zelfpromotioneel daarentegen, verwijderen we maar al te graag. Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.