Een klein stipje in een zee van blauw

12 januari 2011, 06:53

“Zo’n 2000 jaar geleden was heel Gallië (zo heette Frankrijk toen) bezet door soldaten van Caesar, de Romeinse veldheer. Héél Gallië ? Nee, een kleine nederzetting bleef moedig weerstand bieden aan de overweldigers en maakte het leven van de Romeinen in de omringende legerplaatsen bepaald niet gemakkelijk…” Zie je dat kleine, lichtblauwe stipje of vlekje daar, ergens in dat grote, blauwe vlak? Dat is Hyves, een Nederlandse nederzetting. Ze blijven moedig weerstand houden tegen de grote blauwe reus die zo hard op weg is om héél Gallië onder de voet te lopen :

De tip kwam van @wouterglaser van Hyves, de maker van bovenstaande social wereldkaart is Vincenzo Cosensa, de quote hierboven is natuurlijk afkomstig uit de boeken van Asterix & Obelix. Mooi plaatje om langer naar te kijken en te mijmeren.

Over hoe blauw de wereld wordt of blijft. Of ze daar in China nog een keer massaal overstappen van QZone naar Facebook. Of die gekke Russen als ze nuchter zijn misschien ooit gaan denken: dat Hyves, dat vinden wij eigenlijk helemaal te gek en we gaan nu met zijn allen dáárheen want Vkontakte, dat is écht zó 2000 and late. Of de Iraniërs ooit nog afstappen van Cloob. Of en hoe snel de kaart van Afrika verder ingekleurd raakt als de oorlogen voorbij zijn. Wat ze daar in Brazilië toch moeten met Orkut.

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

1 Reactie

    schief

    Hopelijk voor Hyves werkt het toverdrankje nog lang.


    12 januari 2011 om 15:38

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!