De dansende browser: Light, As A Feather

3 januari 2011, 06:31

Laten we het nieuwe jaar eens luchtig beginnen! Dit heb je nog niet vaak gezien: een video waarin de browser zelf een actieve rol vervult. Filmmaker Paul Kamuf sloeg aan het knutselen met JavaScript, PHP en XML en het resultaat mag er zijn. Hij noemde het filmpje ‘Light, As A Feather’. Terecht. Het enig vergelijkbare experiment dat ik ken, is gemaakt voor de track ‘We Used To Wait’ van de band Arcade Fire.

Dat project is echter meer een soort HTML5-demo, die alleen in Google Chrome werkt. Het is ook nog eens heel buggy. Toch uitproberen? Open dan deze link in Chrome. ‘Light, As A Feather’ werkt wel vlekkeloos, alleen niet in Safari. De video heeft een variabele aspect ratio en is dus ook niet te embedden. Klik daarom hier. Laat me daarna even weten of je het ook zo leuk vindt.

Paulus Veltman
speaker | innovator bij Newnataq

Paulus is keynote speaker, trendwatcher, innovation manager en adviseur op het gebied van nieuwe media. Veel mensen kennen hem ook van de gratis Twitterhandleiding die hij al jaren publiceert. Paulus is Amsterdammer en gek op reizen, internetvideo, fotograferen, India en evolutie.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!