Laatste Multiscope Visiscan: Google op 1, Facebook debuteert op 10

16 december 2010, 08:22

Voor het elfde achtereenvolgende (en tevens laatste) jaar heeft Multiscope haar ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites. De nummer 1 positie is net als de voorgaande 5 jaar voor Google.nl. In de top 5 vinden geen verschuivingen plaats ten opzichte van vorig jaar: naast Google completeren YouTube, Hyves, Live.com en Bol.com de top 5. Buienradar staat op nummer zes, de NL omgeving van Wikipedia op nummer 7 en de Telefoongids op nummer 8. Facebook debuteert op nummer tien, Anwb.nl is tevens nieuwkomer. Hieronder de volledige top 20:

Methode

“De dit jaar gepresenteerde ranglijst is wederom gebaseerd op 12 verschillende maandranglijsten voor ‘grouped sites1’. De methodiek is daarmee exact gelijk aan die van voorgaande jaren. Twee criteria zijn gebruikt om de volgorde van de .top 20 sites van 2010. te bepalen. Allereerst is gekeken hoe vaak een betreffende site in de maanden december 2009 t/m november 2010 in de uitgebreide top 100 ranglijst van Multiscope vertegenwoordigd was. Sites die 12 keer in de uitgebreide ranglijst voorkomen, staan per definitie hoger in de ranking dan sites die maar 11 keer in de uitgebreide ranglijst voorkomen. Daarna is gesorteerd op het gemiddeld aantal unieke bezoekers per maand om de verdere ranking te bepalen. De ranglijst die op deze manier tot stand komt, bevat alle sites die tot de vaste waarden in de Multiscope Visiscan top 100 gerekend kunnen worden, gesorteerd naar unieke bezoekers.”

Van april 2007 tot juni 2011 was ik freelance editor/ communitymanager / hoofdredacteur bij Marketingfacts. Tussendoor werkte ik bij Insites Consulting, IDG Nederland, Saatchi&Saatchi;/Leo Burnett (voor Samsung) en voor onderzoeksbureau WUA. Vanaf 1 november 2021 vorm ik samen met Luuk Ros de hoofdredactie van Marketingfacts.

Categorie
Tags

Marketingfacts. Elke dag vers. Mis niks!